Prikolice

Sama kilaža govori sve,uporedite kilažu palazoglu prikolica i ostalih.Ja sam to skapira tek pre neki dan kad je Branko postavio snimke onih tandemki.Eto i ja sam osuđen na jednu palozoglu tandemk,utisci kad stigne.

Kod nas kod otkupljivaca zitarica sve cesce vidjam tandemke kade pravljene. S tim koji ti pravi mozes se sve dogovoriti kakve ces kocnice,nosivost, za koju vrstu robe itd. Vecinom ih prave od kamionske sasije oko ili preko 20cm nisam siguran i kamionskim osovinama dok kadu cijelu prave sami, ali je cijela prikolica masivna i niko nije imao s njima problema.Ne znam tacno koje su cijene ali otprilike prikolica kada oko 10t je 5000e kod ovog jednog sto ih pravi, naravno ima ih vise sto ih prave ali je on jedan od povoljnijih i moze se sve dogovoriti samo sto ne znam dali ih jos pravi.

Kod nas kod otkupljivaca zitarica sve cesce vidjam tandemke kade pravljene. S tim koji ti pravi mozes se sve dogovoriti kakve ces kocnice,nosivost, za koju vrstu robe itd. Vecinom ih prave od kamionske sasije oko ili preko 20cm nisam siguran i kamionskim osovinama dok kadu cijelu prave sami, ali je cijela prikolica masivna i niko nije imao s njima problema.Ne znam tacno koje su cijene ali otprilike prikolica kada oko 10t je 5000e kod ovog jednog sto ih pravi, naravno ima ih vise sto ih prave ali je on jedan od povoljnijih i moze se sve dogovoriti samo sto ne znam dali ih jos pravi.
I ja o tome razmisljam, samo moram paziti da ne bih napravio pretesku za traktor od 70ks, mislim da bi mogao ici na nesto oko 9-10 kubika zapremine odnosno do 7-8 tona nosivosti

Послато са SM-A202F помоћу Тапатока

Ja sam hteo djubretaru 6-7t za konjazu kao i ti. Tandem mi se bas bas svidjaju, daleko vise da ne bi ni pomislio na ovu sa okretnom rudom tj kako neko kaze sa petim tockom.
Za tandem zakaciti sa okretnom rudom, ko ima potrebu da vuce dve to mi je ok. Tandem vrsi pritisak na traktor i mnogo je lakse izvuci na bregu ili tako u nekim nezgodnim momentima.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Sa djubretarama treba biti pazljiv jer nije lako u jesen po vlaznoj njivi razbacivati djubre, meni je jesenas mala sipova tonula u zemlju
Ovo sto ja kontam je za puta ili blago skretanje, vuci zito i to je to.
U siliranju takodje tesko ide prevelika prikolica kad je los teren

Послато са SM-A202F помоћу Тапатока

Ostavljamo na njivi djubre pa mi nije o glavu, mogu gledati kad je suvlje da radim.Jos kod nje je prob sto teret ide nazad i sve teze traktoru.
Ne znam kakva je tandem pri skretanju, nisam nikad kacio ali smatram da nije strasno, jbg, truck vuce kadu sa tri osovine i skrece na asfaltu pod 40t.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Većini je problem da izdvoji i 4-5.000 evra za pristojnu zmajevku a ove nove bez konkursa retko ko će kupiti u varijanti lova na sunce.Čestitu kamionku na zelenu tablicu takođe treba dosta platiti a treba imati i ždrebe za vuču.

Nije se ni mom dedi 79te isplatilo da kupi novu zmajevku za 5 tura godišnje, ali hvala mu na tome... Još je ko puška...
To i ja mislim. Al ako sledeća generacija ne radi poljoprivredu, a mi rešimo da se ništa ne isplati, onda će otići za tepsiju ribe. Moj otac kupovao špeditere, ja kiperke polovne, pa možda je red i da zagrizem za novu zvučnu ili opet polovno.

Ima ko može.Eno hvale jednog mladog poljoprivrednika kako je prošao na 4 konkursa u prošloj godini, između ostalog i na konkursu za mlade.Razlog za uspeh je taj što je dostavio kompletnu dokumentaciju na vreme i ništa drugo a mi se eto zakopčavamo od nazad i ne znamo ništa, glupi smo u prevodu.

Ја се ево већ три године каним да конкуришем сејалицу за директну сетву али никако петљу да скупим. А што се приколица тиче мени је план да се венчам са две змајевке и то ми је то од даљег улагања у пољопривреду.

Najbitnije je ono mesto gde je pre toga konkurisao a to se ne pominje
Maticu mogao si i ti proci, sta ti je tesko bilo da odes na par koncerata nase estrade na gradskim trgovima

Dešava se i da se na redovnom konkursu prodje. Zglavnu zmajevku teško naći, bile mi dve na 150 metara, al odoše za nekoliko sati, cena momačka. Možda će biti još jedna, a cena astronomska.

Има код нас један домаћин чова у Србобрану га можда и боље познају тако је ревностан и поштен да је на сваком конкурсу по два пута прошао. Па ајде то него где год је могао да штрпне тај дрпао,е онда дође један дан крај благостању па улетела господа финансијска кажу и гаће на њему су скидали да виде етикету.

Nazad
Vrh