Prikolice

Bilo je u Mbv-u par vracenih,stajale su skroz nazad u krugu,jednu sam bas gledao,pukla je sasija i to dosta.

Kod mog drugara prilikom istovara zrna u elevator se iskrivila... znaci kipovano nazad
Srecom uvazili su i zamenuli sve sto je bilo osteceno, gornju sasiju sa novom ojacanom

Ja ono što sam video onda u Vrbasu nije mi se svidelo. Razmišljao sam o kupovini njihove tandemke, ali sve manje razmišljam o palazoglu.

Agrouniverzal iz Gornjeg Milanovca zastupa Volkan prikolice. Deluju mi bolje odradjene od Palazoglu.

Prije dvije godine u žetvi kukuruza imao sam priliku vidjeti novu Palazoglu prikolicu (10 ili 12 t) koja curi na sastavu stranica. Bila je stara par dana. Materijal na toj prikolici na stranicama je bio tanak, sve nešto slabašno... Uglavnom nije neki dojam kvalitete ostavila. Nadam se da ih sad prave malo čvršće i da su pojačali stranice kao i vezu stranica sa sandukom. Koje marke prikolica turci vuku na onim videima di vuku po 3-4-5-6 komada pune repe? I to bez kočnica, rasvjete..., a traktori 100-ak ks. :unsure:

Ima u Agrostandardu one Hummel isto turske prikolice na oko mi bolje deluju od Palazoglua.Na prospektu tandem 4800 kg od 15 t a palazogulu tandem 3400Kg:sta:,obe su one (carago-truck serije).

Kod nas je u zadnje dvije godine dosta Hummel prikolica došlo i vidim da su opravdale uloženo. Hummel 14, vozi nekih 13 tona, full oprema 14200 eura sa pdv. Došle su sad i Metaltech na tržište koje su i nešto skuplje, ne znam jel su i kvalitetnije. Po meni jedina mana 2 mm stranice, ja bi rađe 3 mm. Šasija mi se čini oke. Gume su na njima 385/55/22,5, a ima kao opcija i šire.

Hummel djeluju jako dobro, čak bi se usudio reć i najbolje od svih turskih. Jel ima kod vas tih Hummel prikolica? Kod nas sam vidio da se prodaju i Umega prikolice (Litva, valjda). I one izgledaju fajn.

Sad sam gledao i lepo izgledaju. Sve je to po sistemu koliko para toliko i muzike.
Hummel je u HR za 10t oko 10500e i pitanje sta ima od opreme.
Palazoglu i Dubrava su tu negde po ceni. Nerealno je ocekivati da Palazoglu kosta oko 8500e i da je bolja od Pronarke koja je oko 14 000e

Humel su kod nas od pre neki dan kako sam video. Jel koristi neko te Cargo-truk prukolice. Meni se one mnogi svuđaju. Jedina mana ne možeš ih ni za pta drugo koristiti u kipuju samo pozadi.
Umeg aje 3 stepenice iznad, gledao kad su bile natovarene na labudicu, a i cena brutalna.

Ja sam konkurisao za Umegu od 16t ali sam bio 47xx na konkursu za mlade. 19200e je cena sa pdv-om.
Po meni jedna od boljih prikolica na trzistu.

Ovo je za Hummel 10 t standard oprema, 10400 eura sa pdv.

-Debljina lima na podu: 4 mm
-Debljina lima stranica: 2 mm
-Dimenzije kotača: 385/55 R 22.5
-Dimenzije sanduka: 4500x2100x1200
-Pojačana konstrukcija
-Mogućnost istovara rinfuze, standarno sa strane i nazad
-Srednji stub
-Šuber na zadnjoj strani
-Trostrani kip sa jednim cilindrom
-Zračne kočnice
-Parking kočnica
-Branici između kotača prema europskom standardu
-Visina stranica: 60+60 cm
-Težina: 3000 kg
Radna brzina: 40 km/h

Edit: Cerada + arnjevi nadoplata oko 400-450 eura.

Poslednja izmena:
Ima kolega s ceradom. On (i ja) zadovoljan. Nije puno radila ali se čini ok. Dvije u blizini imale problema. Jednu je punu digao i istovarivao na šuber ili je ostavio tako dignutu ne znam. Kad je spustio nije sjela dobro na šasiju. A i druga je bila nešto slično ali sam zaboravio. Mislim da nije da se siluje ali može dobro poslužiti.

A Palozugulu je kod nas 8400 eura trostrani kip,vazdušne kočnice.
Nego jel ima neko u praksi one Cargo prikolice ko kamionske samo se nazad kipuju.

Ima kolega s ceradom. On (i ja) zadovoljan. Nije puno radila ali se čini ok. Dvije u blizini imale problema. Jednu je punu digao i istovarivao na šuber ili je ostavio tako dignutu ne znam. Kad je spustio nije sjela dobro na šasiju. A i druga je bila nešto slično ali sam zaboravio. Mislim da nije da se siluje ali može dobro poslužiti.
Koju marku imate ?

Nazad
Vrh