Prikolice

Jako zanimljivo resenje,da se sacuvaju ledja,spirala ne kosta puno,i dva lezaja,kapiram da je najveci trosak elektromotor,neki trofazni sa malim obrtajima,bolje nego na kardan,ionako je struja tu zbog puznog transportera

To sam video na fb jednom prilikom. Male tehnostrojke 5t su bile prepravljene tako. Kardan traktora je pokretao mehanizam. Ne znam kako googlati a da to nadjem...

Nasao
Ja sam hteo na kamionskoj da uradim posto celom duzinom imam ispod sanduka kao kanal i tu da ubacim burgiju da izbacuje na sredini prikolice isto preko kardana dobra stvar

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Kardan ili elektromotor po meni svejedno. Vazno da se okrece. Za kamionske prikolice bi bila pomoc ali opet mora lopata. Dvostrani kiper da nagnes prikolicu + spirala u prikolici je isti efekat kao trostrani kiper pa da izuzinas od pozadi.

Zadužiš ženu da lopata i ne treba ti ništa od ovoga. 😁 Jeste da to posle skupo košta ali ne može i pare i jare. 😂

Doduše samo sam prikolice koje su nazad u tandemu ovako išarao, one prednje imaju samo trougao i po jednu kocku trake u ćošku, jbg nestalo trake a vašara nema ni na vidiku...

Kaze mi drugar.Komsija pre par nedelja kupio dve turske prikolice.Danas na jednoj eksplodira guma iz cista mira,a kaze da natovarene prikolice izgledaju ko rascerecen konj😂😂😂

Koja su realne cene jednoosovinki 3-4t, one 635... ili 653... nisam siguran kako ide bese model ima ih vise?

U full stanju da su registrovane i da kipaju.

jel imaju na sredini lance ili sajlu te turske? Za vikend smo vršili gledam zmajevka kod jednog domaćina isto trbuh kao da šljunak prevozi.
Moja kikinda što su stranice od kosanovića i imaju lanac na sredini stoje pravo kao strela. Al samo ja je vozim, ne računajući moje golubove koji voze samo u mom prisustvu, plus vodim računa da su lanci uvek propisno zategnuti.

Ja teram zmajevke bez lanaca i baš se igram sa time dok jednom ne nagrabusim.Stranice su još originalne, nisu sjajne a ni tako loše, vidim na retrovizoru traktora da dobiju stomak kada se natovare ali ne divljam po letnjim putevima ali to ne mogu da garantujem za druge koji ih vuku u sezoni i naravno vode brigu o tuđoj stvari kao o lanjskom snegu.Ugradiću lance čisto zbog nekog osiguranja jer je jedan som prošle godine otkinuo tri uva od mogućih pet a koja drže stranicu zaključanu i donjem delu i tako je vratio ne rekavši ništa.

Nazad
Vrh