Prikolice

Jbg, kod mene idu od početka sezone, doduše dupli točkovi pa kompenzuju.Vidim kada je nagarim punu 40+km/h da skače kao jarac pa pretpostavljam da ću tako doprineti bržem propadanju guma ali sam montirao dosta solidne gume pa možda i neće.Zmajevke imaju dosta stare gume iz 07/08 ali one nemaju toliku nosivost pa to ide.

Sad sam skontao da nisam stavio tu sliku.
4fcc02505bc1fa9e1db94d332afb6382.jpg

Sent from my M2006C3LG using Tapatalk
Ovo mora da kaci kad iskipujes skroz na stranu, imam istu ovakvu prikolicu bez gibnjeva sa originalnim gumama 8.25-15 i kad podignem do kraja na stranu sanduk dodje bas blizu gume. Zar originalne gume nisu bile dovoljne? Na ovoj prikolici reko bih da njene felne i gume ,fabricke, mogu da izdrze dosta vise nego sto na ovou prikolici moze da se natovari.

Nisu na njoj originalen gume od 1998. godine, pisao sam ranije na temi. Dugo imam problema sa gumama, kupovao polovne, pa nove, sve smeće, ovdje ne možeš ni ovo uzeti da valja. Zadnje gume su bile one od Hammera 37x12.5x16.5 (94cm visoke i 32cm široke) i dobro su me služile ali su jako ispucale i nisam smio ući uz sezonu prevoza kukuruza (u zrnu) sa njima. Išao da kupim nove, samo neke turske i kineske kod kojih guma ima strukturu kao stiropor a koštaju 75 evra komad. Zato sam odlučio da jednom za sva vremena riješim sa ovim velikim kamionskim. Ako bude zakačalo podići ću prikolicu malo nazad i riješeno, ionako vrlo rijetko kipam u stranu, u mom kraju to je recept za prevrtanje prikolice.

Ne, 7,5-16. Jako je slab izbor takvih guma ovdje, nisam našao nijedne sem turske Ozke i kineske ili indijske BKT (o iskustvu komšije sa tim BKT ili BTK sam pisao par strana ranije). Interensanto je da 15" i 15.3" guma ima koliko hoćeš, čak i sa 18 i 20 platana a 16" samo par proizvodjača.

To su onda bile one "socijalne" felne 16" bez obruca stvarno su te slabašne nije ih bilo puno na ovim prikolicama uglavnom su bile 15"

Nama su te socijalne 16 pucale i varene pa ojacavane. Poslednji put je pukla pre 3 godine od stajnjaka. Kako se tovari 2-3t nadam se da nece pucati vise. One sa obrucem felne su prava stvar, ove obicne su smece.

Sredjujem Mitrovacku prikolicu Dubrava 3,5 t pa me zanima da li neko zna kako da utrefim boju ona nesto kao tamno plava, izadje me skupo da naprave boju u prodavnici boja i lakova a neznam koje eventualno dve boje da pomesam pa da dobijem bar priblizno tu boju..da li je neko nesto slicno radio u skorije vreme ili mozda ima takva gotova boja da se kupi?

Šalim se malo... Od novih stvarno ne znam ko ima 5t sem dubrave.. A ako je na neki povraćaj, u tvom slučaju 65 posto, onda je to sasvim ok prikolica za te pare...

Moguce da te turske manje su ok, jer znajuci njihovu industriju isti tocak stave i na 5t i 10t. Isto gibanj itd. Imaju isti menjac na Armi i na 70 i 102ks itd.

Ko o čemu, ja o Cynkomet-u. K'o da imam procenat... Pogledaj i njihov repertoar
alparauto.com/prikolice

Nazad
Vrh