Prikolice

Mozda to sto nema gibnjeve je delimicno zasluzno za pucanje guma. Nasa vrcaljka nema gibnjeve i muka ziva sa gumama bila uvek, dok Tehnostroj obicna sa gibnjevima nikakvih problema.

Ne znam, onda je samo do guma. Na konjaricama cu uskoro biti prinudjen izbaciti gibnjeve jer su se neki istegli. Da sprengujem kosta usluga prilicno na cenu komplet prikolice od cca 150e nema racuna. Ideja je onda napraviti fiksnu vezu i terati tako. Svakako se ne tovari vise od 2t na njih.

Juče smo bili u Prijepolju kupili jednu šlepu "hodajući patos" 103m3
Gume 420/55r19,5
Idealne za djubretare i jednoosovinke

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Kod mene na Zmajevkama su točkovi 22.5 i hoće gornja šasija da udari u njih kada se skroz iskipuje ali nije to ništa strašno.

Zombie,lepo stoje te gume ali zar nisu malo blizu šasije-da ne kače.

Ne kačaju šasiju nigdje, ima 3cm prema unutra (šasiji), 3cm gore (prema patosu) i 2cm prema vani (prema vanjskom rubu prikolice).. Slikao sam ali se ne vidi dobro.

Što se tiče jednoosovinki sa gibnjevima, otac mi je pričao da je ranih sedamdesetih, kada su u moj kraj masovno stigli traktori i prikolice, bilo dosta tih sa gibnjevima ali su sve do jedne za par godina prodate jer su se stalno prevrtale, bilo je i povrijeđenih dosta ali nekim čudom niko nije poginuo. Isto se ne može reći za rad sa traktorima jer je u tih prvih par godina poginulo 4 ili 5 ljudi (prevrtanje traktora, paljenje traktora dok stojiš pored njega, prebacivanje brzine na nizbrdici...).

Juče smo bili u Prijepolju kupili jednu šlepu "hodajući patos" 103m3
Gume 420/55r19,5
Idealne za djubretare i jednoosovinke

Ja bih volio da sam mogao takve da nađem ali su ovdje nenormalno skupe jer su jako rijetke, 250 evra traže za gumu i felgu (guma nije nizašta) i offset nikako ne odgovara pa bi se moralo komplet srce vaditi i praviti novo. Kod nje je dobro što je dosta niža od 22.5" gume. Te savršeno odgovaraju na cisterne jer one nemaju ram gore i mogu gume da idu u širini koliko god hoćeš, ako ne paše sa jedne strane samo okreneš felgu naopako.

Sad sam skontao da nisam stavio tu sliku.
4fcc02505bc1fa9e1db94d332afb6382.jpg

Sent from my M2006C3LG using Tapatalk

Znam da može to da se uradi ali skupe preko svake mjere, trebali bi mi 500 evra za baš loše gume sa felgama, samo te jedne jedine našao na oglasima. Čak išao i da gledam ali su gume stvarno bile oštećene, žice ispale.

Druze na prikolici su toliko mali tereti i toliko male brzine da nova guma nije potrebna!!!
Na šticarku 3 osovine gume 245/55 r 19,5
Tovarimo po 30m3 sirovog tvrdog drveta što je oko 27t i sama je teška oko 4t
Znači 2,5t po točku i brzina 90km/h

Nisu ni ove moje move ali ove 19.5 su ladno imale rupe na sebi iz kojih štrče žice, znači fale komadi gume veličine muške šake. Kud za to da dam 500 evra?

Na Zmajevkama i kamionki su mi 315.Na kamionku ne mogu da se ture 385 jer su dupli točkovi i nema teorije da stanu dva točka dok bi na Z možda i moglo ali su široke pa ne znam da li može na moje felne.

Kod mene na kamionkama su singl točkovi i pašu 385 65 22,5. Samo te polovne kratko traju.

Nazad
Vrh