Prikolice

Lolo nemaš ventil slavine na Zmajevkama?Kada kipujem obe zavrnem ventil na prvoj pa kipujem zadnju pa posle zavrnem na zadnjoj pa kipujem prednju.Morao sam ovako jer sedmak grebe k'o mače niz oluk kada iskipujem obe i zrno zatrpa točkove pa dok ne dođe do tvrde podloge bude veselo veče ali uvek isteram, nije ostao nigde.

Шта мислите како би функционисало киповање,на клипу хидраулике имам фабрички два извода кад би са овог другог извукао црево за кипу на другу приколицу,дали би киповали у исто време или не?И ако је први клип много већи од од оног на другој приколици.
Ja sam sproveo još jedno crevo ka nazad - produžio sam ono od napred ispod kabine i provukao crevo kroz prvu prikolicu i sad mogu da kipujem 2 prikolice. Moje prikolice su od 4t i diže istovremeno.

Baća loša ti 7ica...😊😊😊
Znaš šta miletov "deda" radi u tim situacijama, kida bolje od rusa.. A još nema dw..

Da li zna neko od kolega da li bi imalo problema da na pravljenoj prikolici prevrnem felne. Time bi dobio dosta siri trag a time i stabilnost. Osovina je od kombija i felne se lepo prevrnu, medjutim jedan lik me ubedjuje da ce sad da trpe lezajevi jer su gume sad otisle "napolje" i drzi se samo brezonima za felnu, ako me razumete, nije guma ispod/oko same glavcine nego je otisla u "polje".

Može poslužiti za povećanje stabilnosti kod manjih tereta koji su gabaritno visoki. Kod većih tereta izbjegavati jer dolazi do dodatnih momenata na ležajeve i rukavce.

Po meni sve one imaju jednu manu, a to je kacenje sanduka za donju sasiju. To je odradjeno na kugle, nije klasicno kao na zmaju. Jos Imaju neki ventil koji treba da ogranici dizanje na visinu koju ti namestis, a desi se da on crkne ili kao sto je ovde bio slucaj, mali lanac koji mu daje signal se umrsio i nije dobro reagovao.
6f1e110ac0914511242f450aa0c70dfd.jpg

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока

Ja imam zort i nikada ne dižem mnogo prikolicu kada kipujem, čim krene drugi deo cilindra da se vidi ja stopiram dizanje. E sad, ako je kačenje sanduka loše, pa ispada odatle, to može biti problem. Ne mogu se šrafovi staviti na deo koji ostaje na šasiji?

Raso mora biti nazad kugle kada je trostrani kiper. Meni se ne svidjaju njihove rude to je kao od konjskih kola da je napravljeno. Vucna oka su kilava. Onda mi se ne svidja sto je prednja osovina izvucena malo napred tako da raspored tereta nije 50-50 nego jedno 45-55%. Ne svidjaju mi se stranice koje su niti 60-60/80-60 nego neke dibidus dimenzije.
Samo da je dobrih subvencija Brantner/Farmtech/Joskin/Wielton sve je ok.

Mislim da grešiš,ne moraju nazad biti kugle ako je trostrano kipovanje. Može da bude kao na kamionima,i na mojoj je tako,a kipuje na tri strane.

Dubrava mi se nesto ne svidja, mislim na deo sasije.
Sinisa nisam te gledao, jer ima u selu ta Palazoglu 2 godine, rade oko 100ha i nema problema. Meni bi najvise trebala za dzambo dzakove u perspektivi ili palete djubriva, ove male od 3-4t jako ljuljaju i prolazi im vreme generalno.

Nzm na koju si bacio oko, al evo ja malko pregled'o palazoglu od 10t u mbv-u (33 slike je za pohvalu).
Paaaa, kol'ko para tol'ko muzike. Meni lično se ne sviđa kako su odradili deo šasije iznad obrtnice. Ostalo je đene, đene. Mada
ako onima u selu isprati proizvodnju na 100ha, radiće i kod tebe.

Pronar je ako sam dobro zapamtio 11 300+PDV, Metal Fach isto tu negde. Vidi se koliko para toliko i muzike.
Tonu je i teza od Poljakinja, sve mi je jasno, ali opet racunam bolja mi je od zmajevke stare 30-40 godina sa neke ekonomije.

Pronar je dobra prikolica. Sama tezina znaci i ne znaci. Farmtech je 3000kg prazna a 10t tereta joj ne moze nista pa ne znam kako da je vozis.
Kolika je cena Palazoglu sada?

Nazad
Vrh