Prikolice

Uvek stavim cenu jer nisam ukrao tu mašinu pa ko hoće on će zvati.Jako mi idu na živce oni koji šalju poruke a navodno su ozbiljni kupci.Napiše mi ceo referat i pošalje poruku, naravno ne odgovorim jer mi nije devojka da se dopisujem sa njim a on opet pošalje poruku sa sve uzvičnicima, naljutio se čovek što ja neću da odgovorim. 😂 Po netu na većini oglasa piše informacije i cena u inbox.Onda stižu zahtevi za prijateljstvo i gomila poruka, lele i kuku.Mislim koji ćeš mi moj u inboxu ili u prijateljima nit' te znam nit' poznam.Po meni prilično neozbiljno, napiši cenu i ćao.
I još je najbolje isključiti komentare jer onda pišu svašta ( reč je recimo o kući): Ista takva samo tamo je jeftinija a kada im napišem da nije ista cena za kuću u užem centru i na krajevima grada onda tajac.Ima i korektnih ljudi.A najbolji su oni koji pitaju za cenu a napisana je-šta su čitali.

99451079_5f2af5096cd009-52653586SarkePrikolica1.jpg

Evo, našao sam...
Ovo sa slike košta 2.500 dinara...
Mogu misliti koliko košta neki drugi zatvarač stranice...
Ovaj zatvarač sa prihvatom napravim za najviše 1 do 1.5 sat sa sve farbanjem... 😁
Pa jbt-e, kupio sam celu prikolicu za 80 eura, a ovaj traži za zatvarač stranice 20 eura....
Ludilo !!!!!
Kupiš makazarke

Ma napraviću, ne košta me ništa, materijal imam, da ne preteram, ali za 20 takvih šarki sa slike......
Gvožđurija, elektrode i struja, i malo vremena (kojeg mi trenutno ne nedostaje) i eto... 🍻

Ja sam to pravio više desetina puta, uzmi flah 3,5_4mm da se ne krivi
I žicu sam stavljao 6mm rusku

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

" dobrodol "

99451079_5f2af5096cd009-52653586SarkePrikolica1.jpg

Evo, našao sam...
Ovo sa slike košta 2.500 dinara...
Mogu misliti koliko košta neki drugi zatvarač stranice...
Ovaj zatvarač sa prihvatom napravim za najviše 1 do 1.5 sat sa sve farbanjem... 😁
Pa jbt-e, kupio sam celu prikolicu za 80 eura, a ovaj traži za zatvarač stranice 20 eura....
Ludilo !!!!!
Ako ti nije daleko kod mene ima ceo komplet skinut sa prikolice.

Biće deficitarne na jesen !!!!!
Baš iz tog razloga sam i uleteo u investiciju !!!!
Ne mogu više da jurim višak prikolicu kad je aktuelno skidanje useva...
I ako naletiš na voljnog vlasnika da ti je dà u zajam, uvek ima i neka "kvaka" koja ide uz tu situaciju....
Eee, ajd' da pomogneš da se istovari, pa je uzmi...
Ili, ajd' po traktor pa je zakači i oteraj na silos i predaj, moj traktor nije registrovan, ili nema (ne postoji) svetlosna signalizacija (noćna vožnja), pa posle uzajmi prikolicu....
Neka, hvala lepo, predomislio sam se, najverovatnije mi neće ni trebati...
Ajd' uzdravlje...
Sada imam u posedu i vlasništvu "malu" od 1.5t i "veliku" od 2.5t Dubravu, deklarisane nosivosti, a realne naravno više ( 😁 ) još jedna mala Dubrava i mala Kikinda, i jedna velika (god.prizv. 1989) Dubrava od 2.7t u pripravnosti !!!!
Pod pretnjom ozbiljnih sankcija i revanšizma ako mi se uskrati upotreba i korišćenje u kampanji skidanja useva !!!! 😂 😂 😂
Nude mi Zmajevku u sezoni skidanja, a šta da radim ja s njom, kad je prikolica prazna teža nego moj traktor sa sve tegovima i sa mnom u njemu !!!!
Da mi je napuni a ja da zakačim i plačem !!! :ROFLMAO:
Ako i stignem kući, opet da plačem, jer ne mogu ni ući s njom u avliju....
Nikada ne "predajem" bilo koji usev, sve skladištim kod kuće i čekam cenu...
Koju uglavnom i dočekam...

Bese Vladimirac, pa pazi mislim da jednu zmajevku bi islo to po suvom. 539 sa zmajevkom se bori dobro po ravnom i kada je suvo.

Jedared zakačim 5-tonku i moju malu dubravu, pune soje, susedni atar, mala, blaga nizbrdica, moje neiskustvo, a više nepažnja i pad koncetracije, i umalo karambol...
Poterao me teret, kočnice ništa nisu pomagale, i setim se u zadnjem momentu hidraulike, i nekako usporim, ni sam ne znam kako, prešaltam 2 brzine niže i traktor nastavi lagano niz breg...
Tad sam sebi obećao da neću da se kockam s teretom, već, ako treba, i 3 ture, jednu po jednu prikolicu, pa ću odvući....
Sigurno i bezbedno...
Pravim na velikoj Dubravi dodatnu vuču, nek' ima, a da li ću je i koristiti, e, to je već akademsko pitanje....
Imam u planu da odradim i vazdušno kočenje prikolice, ali prvo treba da izprojektujem i ugradim kompresor sa instalacijom na traktor...
Da, Vladimirec je u pitanju...
Ali, otom-potom, ne mogu sve odjedared....

Jel vidio neko nekad ovakvu prikolicu?

Kako se sa slika vidi, ona nema peti točak već se rudom upravlja sponama pa se njeni prednji točkovi zakreću isto kao prednji točkovi na traktoru. Kako bi se ona ponašala kada se ide u rikverc, jel kao obična dvoosovinka sa petim točkom?

EDIT

Evo još jedne, ovdje se vidi mehanizam za upravljanje.

Poslednja izmena:
Zav

Zavisi za koju prikolicu....
Dubrava, Kikinda, IMT jednoosovinka....
Meni je jedan cenio 2.500 za par, za "malu" Dubravu, špediter...
Što podrazumeva 2 zatvarača i dva "prihvata"...
Naletim slučajno na polovan i kupim samo zatvarač za 200 dinara i taj mi posluži kao "talon" da napravim još 7 komada....
Upravo ovih dana planiram da pravim 4 komada za veliku Dubravu...
Inače, imaš na Oglasima na KP i sličnim sajtovima, jedino moraš nazvati i raspitati se, jer svi pišu "kontakt" ili "pozvati"? što ja automatski čitam "SKUPO" i ni ne pitam, sve mi je jasno...
Ne vidim realan razlog zašto ne napisati cenu...
Nego zovi, pa da čuješ...
Uf za te pare se isplati praviti. ne stave cenu da bi ljudi bili vise znatizeljni tj da zovu.

Jedared zakačim 5-tonku i moju malu dubravu, pune soje, susedni atar, mala, blaga nizbrdica, moje neiskustvo, a više nepažnja i pad koncetracije, i umalo karambol...
Poterao me teret, kočnice ništa nisu pomagale, i setim se u zadnjem momentu hidraulike, i nekako usporim, ni sam ne znam kako, prešaltam 2 brzine niže i traktor nastavi lagano niz breg...
Tad sam sebi obećao da neću da se kockam s teretom, već, ako treba, i 3 ture, jednu po jednu prikolicu, pa ću odvući....
Sigurno i bezbedno...
Pravim na velikoj Dubravi dodatnu vuču, nek' ima, a da li ću je i koristiti, e, to je već akademsko pitanje....
Imam u planu da odradim i vazdušno kočenje prikolice, ali prvo treba da izprojektujem i ugradim kompresor sa instalacijom na traktor...
Da, Vladimirec je u pitanju...
Ali, otom-potom, ne mogu sve odjedared....
Kod nas iz tog razloga nema dvoosovinki.
Sa ursusom 335(dvoklipac) vucemo ljutomerku jednoosovinku u zetvi.
Nikad nije ispod 4t, bilo je po 4300kg zita ove godine.
Ona sama teska malo jace od 1t.
Ide samo peva, niz brdo niza da moze motor sastukati, uz brdo dve nize

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ma mani, bre..,
Da živiš gde oni žive, u brdskom kraju, pitao bi te šta i čime bi vukao...
Lako iz ravnog Banata, dobacivati.... 😁
A još lakše iz "ravnoga" Srema...😂:ROFLMAO:

Zombie takvu prikolicu ima moj buraz.Vojna nosivosti tu negde oko 3 t, ne više.Nije neko najsrećnije rešenje, nema papire ali je bila jeftina pa ajde.
Po pitanju vuče velikih tereta sa malim traktorima, ide to ali treba dosta iskustva, ispravne kočnice i opet ti je uvek glava u torbi.

Nisam mislio kupovati, nemam se gdje ni okrenuti sa takvom no zanima me kako radi ovo upravljanje sa rudom i sponama, bez petog točka, nikad prije to nisam vidio na prikolici.

Nazad
Vrh