Prikolice

Jel ova prikolica ima svoju hidrauličnu pumpu? Vidim kardan priključen, prikolica kipa a nema crijeva iz traktora da ide u nju. Inače, prikolica je strava, tandemke su mi se uvijek najviše svidjale od svih vrsta prikolica. Samo da joj još središ gume da nisu raspar, ove prednje su dosta manje čini mi se? Koliko može da ponese, djeluje ogromna?

Koje je godište ova prikolica?
Šta se proizvodilo nekad u Zmaju, strašno....
I prikolica je strašna,tj. strašno dobra. :osmeh:

Nemoj tako Bojčetiću, to je bilo drugo vreme...Koje je prevaziđeno. Sada je vreme prosperiteta i evropskih vrednosti. Živimo u najboljem od svih svetova. :osmeh:
A umesto Zmaja sada se tu prodaju gaće i čarape....

Poslednja izmena:
Jooj kod nas su na ekonomiji davnih dana bile ovakve prikolice na licitaciji i niko ih nije hteo. Otišle su buzašto, ko je mislio da bi jednog dana dobro došle i da ćemo se ozbiljnije baviti poljoprivredom. Tada sam imao samo 539 i nismo ni mislili da će nam trebati tako nešto

Pozz, jel moze neko da mi kaze sta je sve potrebno, za vazdusnu instalaciju na prikolici, vec ima postojeca ali su sva creva pokidana i nemam pojma sta radi a sta ne. Kupio sam prikolicu u takvom stanju, pa me interesuje sta je sve potrebno tj koja creva treba da se kupe, i sta treba da se proveri pre nego sto se prikolica zakaci za traktor, i povezu creva za vazduh.

Pregledati u kakvom su stanju kocioni cilindri i naravno regulator kocenja,Creva uzmes na vasaru... ja sam kupovao prosle godine oko 300din duzni metar inpregniranog creva odgovarajuceg precnika.

Pregledati u kakvom su stanju kocioni cilindri i naravno regulator kocenja,Creva uzmes na vasaru... ja sam kupovao prosle godine oko 300din duzni metar inpregniranog creva odgovarajuceg precnika.

Ko bi mogao da pregleda, mehanicar ? ili bih mogao i ja ? Ako bih mogao kako ?
Ako vec ne uzimam crevo na vasaru, gde moze da se nadje tj. kupi ?

Svaka prodavnica delova za poljoprivrednu mehanizaciju bi to trebala imati.Sto se tice regulatora i kocionih cilindara,nema tu nikakve nauke.Cilindre rastavis(odvrnes srafice,mislim 8 komada ukrug),pazi da ti ne izleti opruga.Unutra imas mandzetnu koja bi trebalo da je namazana i da funkcionise u cilindru(kao pumpa za bicikli :osmeh:)Sa spoljne strane na klip navuces novu zastitnu gumu i to je to.
Sto se tice regulatora,pogledaj da li rucica funkcionise,tu imas 4 pozicije(1/4 snage kocenja,1/2 snage i kocenje punom snagom,kao i rasterecenje) Ako to radi,prikopcaj sve to na instalaciju i probaj.Ako nemas kocenje,onda bi trebalo regulator rastaviti i pregledati ga ili odneti kod nekog ko zna to uraditi.

Svaka prodavnica delova za poljoprivrednu mehanizaciju bi to trebala imati.Sto se tice regulatora i kocionih cilindara,nema tu nikakve nauke.Cilindre rastavis(odvrnes srafice,mislim 8 komada ukrug),pazi da ti ne izleti opruga.Unutra imas mandzetnu koja bi trebalo da je namazana i da funkcionise u cilindru(kao pumpa za bicikli :osmeh:)Sa spoljne strane na klip navuces novu zastitnu gumu i to je to.
Sto se tice regulatora,pogledaj da li rucica funkcionise,tu imas 4 pozicije(1/4 snage kocenja,1/2 snage i kocenje punom snagom,kao i rasterecenje) Ako to radi,prikopcaj sve to na instalaciju i probaj.Ako nemas kocenje,onda bi trebalo regulator rastaviti i pregledati ga ili odneti kod nekog ko zna to uraditi.

Hvala na detaljnom odgovoru ::super:: Ici cu sutra do prodavnice, pa se javljam kako stoje cene, jos jedna stvar u poljoprivrednoj radnji ce isto da mi proda crevo na duzni metar ?
Ako da samo trebam da izmerim prikolicu ? tj. 2 creva po duzini koliko mi treba, iz regulatora idu 2 creva (ako se ne varam)

Iz regulatora ide jedna metalna cev direktno u bocu,druga ide na cilindre preko T nastavka.Ne znam kakava ti veza izmedju prednjeg i zadnjeg kocionog cilindra.Na zmajevkama ide metalna cev i parce gumenog creva,a ja imam na kikindi 3t komplet gumena creva osim onog sto ide od regulatora u bocu.Pregledaj,premeri i uzmi bar metra-dva viska.

Jos nesto... raskopcaj cilindre i dobro razradi poluge kocnica,trebalo bi da poskidas dobose i pregledas stanje pakni i da li su opruge koje vracaju iste na svom mestu...

Poslednja izmena:
Jel moze neko da mi da link ili broj telefona, gde mogu da porucim zastitnu gumu, hvala.

Poslednja izmena:
Ako imaš nekog majstora u blizini oteraj mu prikolicu ili ga zovni kod tebe nek ti to napravi jer nije se igrati sa kočnicama, a ovako je malo teže objašnjavati.

Nazad
Vrh