Prikolice

Gledam po putevima gose, itas, utve,cini mi se najmanja kamionska koju sam video je zmajeva, al neznam da li postoji u kiper varijanti.

Koliko se razumem u gvozdje, postoji i kamionka Zmaj kiper.
One su nesto uze od standardnih kamionskih(2,5m) i siroke su 2,2-2,3m.Sanduk je dug 5-5,5m cini mi se.
Tako da su za traktor idealne. Samo sto ih je ovde tesko naci.Dobre kamionke je lakse vuci nego neke traktorske.

Ja sam takvu prikolicu video kod jednog i stvarno mi se svidela,kaze da je 820 vuce bez problema... Bas je mala,dosta sam je zagledao i neverujem da je sira od 2m i duza od 5m... Kiperka je bila to se secam... Samo mislim da joj i cena momcka kad se nadje jos sad nemoze na zelene table i dzaba mi....

Pa kako je mogla i do sad bez papira??? Ili bez porekla??? A za pravljenu ti verovatno treba atest isto kao i za prikolicu za auto kad napravis...

da super je to sve izašlo..kamion nije bio kiper ..ovako je to izgledalo , rudo smo mi isto napravili...

DSC_0030-1.jpg

DSC_0029-1.jpg

DSC_0028-1.jpg

DSC_0027-1.jpg

Pa kako je mogla i do sad bez papira??? Ili bez porekla??? A za pravljenu ti verovatno treba atest isto kao i za prikolicu za auto kad napravis...
ja se bio zagrejao za neku manju prikolicu za 539 ali nije imala papire, ranije je moglo ako nema papire radis isto atest kao i za pravljenu, sad sam pitao ovde gde se registruje kaze ne moze nikako ako je pravljena ili ako nema papire, vise ne moze atest da se radi ni za jednu pravljenu, a za fabricke koje nemaju papire isto, samo za IMT moze ali da se ide u fabriku i trazi neki papir za nju, sad ako oni mene lazu, lazem i ja vas :haha:

klip je uzet novi , radnog hoda 1600 mm , 4 sviječe , 270 € , htjeli smo baš da bude tandem , nismo mogli nači nekaj pametnijeg i striktno smo htjeli sve si sami napraviti...
prikolica je nosivosti 7 t , večinom ju MF vuče , za Case imam jednoosovinku isto 7 tona kamionsku...

U komsiliku covek prodaje Tehnostoj prikolicu 5t godiste mislim da je 1972,prikolica je stajala napolju dugo i onako je zardjala(boja je izbledela).Gume,4 komada kao na tamcicu,su pri kraju ispucale od sunca.Stranice su zdrave,patos takodje,kipu nisam probao.Covek(deda) je ceni 1500e jel to mnogo i ima li racun uzeti?
Pazario sam prikolicu danas za 1400e,sleduje farbanje i zamena guma.
fotografija0488.jpg

fotografija0489.jpg

Nazad
Vrh