Prikolice

Kakva je procedura za promenu boje prikolice, npr iz zelene u crvenu i da li je to uopste moguce?
Mislim na saobracajnu dozvolu, da ne napise neko uzmes i ofarbas

Ove godine je hektolitarska masa kukuruza manja nego lane. Iste prikolice su prosle godine nosile po 5-5.1 tonu a sada 4.7-4.8t. Poredjenja radi psenice bude 5.1-5.2t sa hektolitrom 79-80.

Kakva je procedura za promenu boje prikolice, npr iz zelene u crvenu i da li je to uopste moguce?
Mislim na saobracajnu dozvolu, da ne napise neko uzmes i ofarbas

Nije tako komplikovana procedura bar ovde gde ja registrujem e sad procedura ide ovako podrazumeva se da je prikolica registrovana i ima papire ti prefarbaš prikolicu u želenu boju i parče lima ( veličina kutije od cigara ) ofarbaš na istu boju kao prikolicu i kad to završiš na tehnički nosiš taj ofarban lim i saobraćajnu i kad urade tehnički oni na taj papir napišu kao napomena da je boja prikolice promenjena iz crvene u zelenu boju i sa tim ideš u sup i ostalo oni srede tamo.

Sređivanje jednoosovinske prikolice IMT 682.5

Tu se več lagano vide neke prepravke, a i vidi se njezino originalno stanje.

Rešena je nova električna instalacija i dodana je nova vuča za kopčanje druge prikolice.

Pa smo počeli sa izradom gornjih nastavaka, naravno od drva su visine 30 cm.

nastavak sledi...:osmeh:

Ista kao moja prikolica,samo sto sam ja izbacio te stranice.... Ali sam napravio kardinalnu gresku kad sam pravio nove stranice!!!! to jest napravio sam ih tako kako su bile stare ali to je sasvim pogresno po meni!!! Nemogu da verujem da su napravili da prednja stranica bude duza od zadnje i zato bocne stranice nemogu nikad da prilepim za tu prednju stranicu!!!! Da sam i napred napravio kao sto je zadnja stranica da ide unutar bocnih to bi bilo milina!!!!

To se tako kaze kod mene u kraju... To ti je greska u samom startu ili greska u korenu... :haha: :haha: Cuo sam mnogo puta po selu pa sam prisvojio tu rec... :osmeh:

sledece nedelje cu i ja moju takvu jednoosovinku remontovati,podvucu pod nju osovinu od kamionske prikolice i alu stranice

Lepo bi bilo na toj prikolici da se osovina makne jos malo napred da se teret sto manje oslanja na traktor....

@kameni
nadam se da sutra pocinjem vaditi u radojevicima,moram je nositi kamionima do kecova na pistu
sreća pa nemoram plaćati prevoz:osmeh:

Ni ja još nisam izvadio, ali moja je na asvaltu.
P.S. Pozdravi mi moje prezimenjake.....

Cira, e tu si se dobrano zeznuo ako si radio nove stranice, a nisi prepravio to preklapanje bočnih i prednje stranice!!!

Evo i nastavka...
Ofarbane su donje stranice u temeljnu, a gornje u boju za drvo.

Napravili smo ispust za zrno na zadnjoj stranici.

I ruda je bila skidana i nanovo pritezana jer je bila otpuštena, e tu je bila zajebancija s otpuštanjem starih vijaka, ali sve je uspešno odrađeno

Ma nisu mali ti nastavci. Ja je isključivo najviše koristim za prevoz zrna, znači za žitarice i kukuruz i za ove gume je to sasvim dovoljno tovarnog prostora.
Za prevoz klipa kukuruza imam još i treće nastavke oko 20 cm visine pa ih samo nataknem gore po potrebi, silažu radimo sa dvoosovinkama pa nam ta neje potrebna za to.

Evo i finalnih slika :)

Okovane gornje stranice, zadnja stranica napravljena tako da se ne skida prilikom kipanja i još hrpa detalja, pa procenite sami jel valja.

Na proleće, ako bude vremena trebalo bi ju prelakirati samo i onda bude komplet remantovana.
Imam ideu da šasiju i pod stavim u IMT sivu, a stranice u IMT crvenu i naravno srebrne felge, mislim da bi to bio super odabir boja.

Extra je odradjena prkolica. Mislio sam da se koristi i za silazu pa sam rekao da su mali nastavci. Ja planiram da sredjujem moji loznicku od 3t. na njoj su mi nastavci od 80cm i koristim je za silazu i za kukuruz u klipu. Sipao sam je punu kukuruza u klipu i nije ni malo lako, ne znam koliko bi moglo biti tesko, ali imam dosta jace gume.

Nazad
Vrh