Prikolice

Nista nemoze da se natovari ko repa po blatu,pre 5-6g natovario sam u jednu zmajevku 11300kg cisto repe,repa je bila od clana Srdjana,a iste godine sam na drugoj zmajevci iskrivio sasiju i sa jedne i sa druge strane zbog pretovara prljave repe

Da li je osovina na prikolici FAK Loznica 433.10 (jednoosovinka, 3t) konusna ili ravna? Jedan tocak ima luft, a nikako ne mogu da skinem doboš (mlatili smo ga ja i komšija čekićima i majzlama i ništa), pa ako je osovina konusna možda bi mogao da ga zategnem, a ako je ravna onda nema smisla da se mučim jer sam jedva i maticu skinuo. Spoljni lager izgleda prilično dobro, bar na oko, ali kada se prikolica podigne točak na pola kruga struže u gurtnu, a drugu polovinu kruga se okreće lako, dakle, ima luft gore-dole od oko 4-5 mm. Hvala unapred.

Pozdrav drustvo.Interesuje me da li je neko stavljao balonke gume na plavu loznicu od 5t? I koje su dimenzije.Felne pasu od zmajevke,samo mislim da bi zbog sirine cesali o gibnjeve..

Evo kako nose male kamionke 22.5" skoro 5 t.
24vjod2.jpg

- - - - - - - - - -

Moja greška, valda nosi nešto i traktor:haha:

Jako nizak profil. 295 /60 _22.5 XD Samo jedan čovek u Šamcu nosi takve pogonske ma MAN-u i on mi je dao dve. Ima još jedna firma neke niske prikolice kontejnere što voze željezo i kod njih sam još vidio takve gume.

Na zmajevki imam 310/60_22,5 i dobro su se pokazale.Dosta ih ovde montira baš ovakve gume na zmaj prikolice.Duvaju se na 8-8,5 bara i samo gas.

Da li neko zna nešto o ovim prikolicama, vidim da se nude i kod nas pa me zanima da li ih neko poseduje ili ih je video uživo?
http://www.kobzarenko.com.ua/ukr_tractor_trailer_srp.php

Nemam iskustva sa ovim prikolicama ali gledajuci prvu jednoosovinku za koju kazu da ima nosivost 4.4t sasija deluje kao igracka. Uporedi je sa IMT jednoosovinkom cija je dozvoljena nosivost 2.5 (fabricki) a vecina je tovari i na 5t, onda ce ti biti sve jasno.

tsp-6_04_big.jpg

Nazad
Vrh