Predsetvena priprema zemlje

Bubu primećujem da mnogo radiš noću.U čemu je tu fazon?

sa torpedom sam uvek praktikovao s' proleca i leti rad predvece i nocu.ne znam zasto, ali nekako lepse pocne traktor da radi i kao da mu dodje lakse kad krene da pada vece. Da li to ima veze sa atmo.pritiskom i sa vlaznoscu vazduha ne znam, ali znam da vazdusari onda lakse podnose teze poslove nego na danu kad je 30c i kusur

- - - - - - - - - -

znam da claas nije vazdusar ali mozda clan bubu isto praktikuje iz razloga sto je uocio neke razlike

Po danu sam radio u avliji sta sam imao a i germinator je svakako bio zauzet pa sam peglao od 4-5 popodne do ponoci. U sustini ja radim kad mogu i kad mi se radi, nije mi bitno da li je to jutro, dan ili vece.

sa torpedom sam uvek praktikovao s' proleca i leti rad predvece i nocu.ne znam zasto, ali nekako lepse pocne traktor da radi i kao da mu dodje lakse kad krene da pada vece. Da li to ima veze sa atmo.pritiskom i sa vlaznoscu vazduha ne znam, ali znam da vazdusari onda lakse podnose teze poslove nego na danu kad je 30c i kusur

- - - - - - - - - -

znam da claas nije vazdusar ali mozda clan bubu isto praktikuje iz razloga sto je uocio neke razlike

ima veze sa vlaznoscu vazduha - i naravno temperatura utice.

Veljo ne po logici nego je isprobano sigurno.Cak i kad su malo priguseni farovi bude manje korova,ako mozes samo na poziciju da vozis probaj pa ces videti.

Ja se bojim noću da radim (iako to volim) zbog kvarova. Jednom mi je otpala spona na 560, i da se to desilo po mraku ko zna da li bih primetio i verovatno bih nešto izlomio. Sad mi se na rusu svuklo crevo sa cevi uljnog hladnjaka i to sam prvo primetio tako što sam video da se auspuh puši plavo, pa sam tek onda pogledao dole i video da ulje lipti. Noću ništa od tog ne bih video, i mogao bih samo da sednem i plačem od muke. (Mada i ovako je malo falilo da se to desi, pogotovo kad mi je iscurilo svo ulje... :osmeh: ) Noću može da radi neko ko odlično poznaje svoj traktor, i ima koga u pripravnosti da mu pomogne u to doba ako zatreba. Za nas ostale je dan za posao...:off_topic:

Mislio sam ozbiljno , neznam tačno objašnjenje ali korovi sigurno imaju neku foru da znaju dal su duboko il plitko , dal su ispod nekog drveta , žbuna , kamena ili sl , ako jednom klijaju a nemogu da prežive završavaju priču. Jednom smo srušili staru šupu za drva koja nema poda nego je zemlja dole , stara je preko 80 godina čim smo sklonili počeli su korovi da niču ispod , kako to ?
Probajte ovo sa spremanjem po noći negdje pa vidi .

Nazad
Vrh