Predsetvena priprema zemlje

Mindjusar ocrtavaju se otisci rotora i kad ga przim na ivici da moze da ga vuce(jedan stepen prenosa vise),zbog cega nemam pojma.Inace sa Crystalom 12045 je agregatiran brzina 2 BH.

Ma gde zaribali lezajevi kad su od drveta.Zanimljivo da mu samo taj jedan par rotora ostavlja tragove.

Poslednja izmena:
Danas sam uglavnom spremao orana kukuruzista i nenormalno kako trese, mozak mi je dobio morsku bolest, ali Regent ipak sprema i oranje u jednom prohodu.

29z9b8p.jpg

wt9f9s.jpg

Jutros bacena UREA za kukuruze i podrljano...zaista fino se uradilo,brazda je zatvorena u januaru-februaru ne secam se ni sam!Samo da se seje

sve zavisi sta paktikujes dva prohoda s njim ili jedan .prvi ides dublje a drugi 5-6cm za setveni sloj da ne vadis previse vlagu iz zemlje.

Na jednoj njivi se moralo proci zbog korova koji su napredovali kao da je maj mesec.Sejace se soja tek za 20 dana.
Bez uvrede Srdjane,ali izgleda ne znas ti sta je napredan korov!salim se,nije zlonamerno,jer pre 3 dana sam nesto spremao,i kada sam dosao na njivu(2 kj),imam sta da vidim-trava visine 5-10 cm,uteglo 80% povrsine njive...uredno jesenas uzorano,al sta se tu desilo,ne znam,uglavnom,jedva sam nekako uradio,jer je gusilo u setvospremac na svakih 50 metara u proseku.zasto si gruber koristio,ajde da ima mase i trave,ali ovako?

Nazad
Vrh