Predsetvena priprema zemlje

Za nocni rad su potrebna dobra svetla i ispravni intrumenti za merenje temperature i pritiska ulja motora. Ovako bese 15. 3. 2007. godine:

dsc00468.jpg

dsc00472.jpg

I moj otac tvrdi da je dan za rad a noc za nesto drugo ali to kod mene ne pije vode.

Posao od pre par dana, spremali za detelinu i krompir, dosta fino islo mada je moglo biti za nijansu suvlje, imt 560 i setvospremac od 2.5m. Za krompir isli dublje i u dva prohoda. Na novom delu njive (desno) je bilo malo vise trave ali ju je setvospremac fino iscupao..
yap.jpg

zap.jpg

@mali paor@ Видим по трагу да сте скретали када је оруђе било у радном положају. То не би требало да радите.

I moj otac tvrdi da je dan za rad a noc za nesto drugo ali to kod mene ne pije vode.
Nije vezano za temu ali moracu da prokomentarisem.Nadam se da ce urednici progledati kroz prste.Moj cale kaze da je noc za tri stvari.Za Sex,Spavanje i za Kradju.:haha:Ni za sta vise ali,nazalost i meni kratki dani pa mora inocu.

Kad sam kupovao rusa, majstor je tražio da ga ni ne teram kući već da ga odmah ostavim njemu da ga on pretrese i pregleda. Ja sam mislio da to podrazumeva proveru kočnica, dizni, štelovanje ventila i sl., pa sam se složio, međutim to je na kraju došlo da je i ofarbao traktor (bez limarije) sprejevima, sivim za felne i prednje čizme, a crnim sve ostalo. Tako da sad izgleda isto kao kad trgovci spreme traktor za oglase, a to mi se uopšte ne sviđa i neću da ga takvog slikam... Osim toga, taj traktor mi je pojeo (za moje mogućnosti) jako puno novca, i još više živaca, tako da (možda, ukoliko nešto iskrsne da mi je potrebna lova) i nije isključeno da ga prodam, pa mi je onda bezveze da ga slikam i hvalim se traktorom.

Nazad
Vrh