Ovde se često spominje predsetvena priprema u što manje prolaza, idealno u jednom. Ja ne delim to mišljenje, možda bih da radim mnogo zemlje drugačije razmišljao jer bi to gledao kroz priču o troškovima...
Ali sa malo zemlje, i u zemlji kakva je kod mene, ja uvek gledam da imam tri prolaza na zimskom oranju, mada bi se i posle prvog prohoda moglo sejati jer je setveni sloj dobar. Zimsku brazdu zatvaram drljačom (lakom, 4 m) da što manje ugazim zemlju jer tada još ima dosta vlage. Posle bacam veštak (ako treba azotna prihrana) i njega zatrpavam prvim prohodom setvospremača, kada već često bude setveni sloj skoro idealan. Ipak posle, nekoliko dana pred setvu idem još i drugi prohod setvospremačem (pliće i brže). Time dobijem da se zemlja dobro ugazi i da dole bude tvrdo a odgore meko. Ako bih išao samo jedan prohod, ili drljača i jedan put setvospremač, ne bih imao dovoljno tvrdo ispod setvenog sloja i onda se to pokaže u sušnim uslovima. Nekad su stari govorili da jedno dodatno drljanje vredi kao jedna dobra kiša...