Predsetvena priprema zemlje

Ja sam ovih dana zavrsio pripremu.Oranje presao 2x,gruberisano jednom,bacio i vestak.Cekam setvu.Posle setve kukuruza ide adengo i total,a na suncokret dubinsko prskanje isto sa totalom.Sad taman malo pokisne i posle ne moram dirati zemlju,sacuvacu malo vise vlage.

Ma ne rade sa spremacom te tragove, obidje sa traktorom parcelu tako da jedan tocak traktora ide po medji direkt dok je spremac dignut, u vazduh komplet, posle iskultivira celu njivu, osim onog jednog traga kojo je isao po medji

Nisam to video da neko radi.Možda je i pametno zbog same setve jer niko ne .ebe karov da odmakne koliko treba od međe pa mu posle đavo kriv kada strada cela brazda tokom špartanja.

Ja sam to video, i da, radili su zbog navigacije, da mapiraju parcelu, pre toga je geometar merio parcelu...

Ode prazan pa u pvratku seje tako sto levi tocak prati trag od levog toocka. Mada nisam video nikog da tako radi kod nas.

Kad ides prazan po spremljenoj njivi desni tocak u medju levi ide po spremljenom u tvojoj njivi i kada dodjes da sejes desni tocak ide po tim sto si vec izgazio u tvojoj njivi i imas pravac ,, tesko ukapirati da traktor ima 2 traga

Kad je započeo diskusiju o ovom napisao je da je video nekoga da tako radi pa pitao zbog čega da li da našteluje navigaciju ili zbog nečeg drugog

Aman ljudi, al ga zamrsiste. To je uobicajena praksa u ovom kraju, ne znam kakav je obicaj malo dalje, ali... Uglavnom se tako omedja parcela, konkretno kada se ne pozna gde bi bila medja nakon oranja. Primer- komsija orao na sredinu (slog), ja orem nakon njega s kraja prema sredini (razor). Da bi se poznala medja, nakon prve dve brazde, obrnem jedan krug po otvorenom oranju- po prvoj brazdi, te ostaju ripne kao medja. Tako je i u setvospremiranju nastavljena praksa omedjavanja. Eto toliko jednostavno.

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Aman ljudi, al ga zamrsiste. To je uobicajena praksa u ovom kraju, ne znam kakav je obicaj malo dalje, ali... Uglavnom se tako omedja parcela, konkretno kada se ne pozna gde bi bila medja nakon oranja. Primer- komsija orao na sredinu (slog), ja orem nakon njega s kraja prema sredini (razor). Da bi se poznala medja, nakon prve dve brazde, obrnem jedan krug po otvorenom oranju- po prvoj brazdi, te ostaju ripne kao medja. Tako je i u setvospremiranju nastavljena praksa omedjavanja. Eto toliko jednostavno.

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk
Ja gledam da se ta međa uopšte ne poznaje, da bude što ravnije do komšije, od razora nema niko koristi samo štete po meni, usev nikakav ne bude, korov raste, teže se obradi.

Nazad
Vrh