Predsetvena priprema zemlje

Kolege mala pomoc potrebna.
Trebalo bi mi orudje za predsetvenu pripremu za uljanu repicu i sirak.Zemljiste je prilicno peskovito.
Dvoumim se da li uzeti neki setvospremac sa nezavisnim krilima i onim malim oprugama ili da uzmem Rau Mamut?
Znam da bi pravi germinator bio najbolji,ali za tako nesto nemam dovoljno jak traktor.

Milovane, da nije malo rano za spremanje jos sad? Kad planiras da krenes da sejes? Nekako se plasim da ne krene rano trava ako se vec sad spremi...

Milovane, da nije malo rano za spremanje jos sad? Kad planiras da krenes da sejes? Nekako se plasim da ne krene rano trava ako se vec sad spremi...
Meni i jeste u interesu da krene trava da bi je posle setve isprskao sa 3-4L totala po ha.
Ali nece ni trava tako brzo da izadje kad su jutra po -5C.
Suncokret bi krenuli 26-27.3 ako se stvore uslovi za setvu,a kukuruz posle 1.4.

Nije to losa stvar da krenu trave, ali onda tu vise nema primene zemljisnih herbicida. Bude to nekad dobra kombinacij, ali se moraju poklopiti neke stvari.
Ove godine planiram da jednu parcelu ostavim do posle Djurdjevdana. Ima neke tvrdokorne trave i sirka, pa se nadam da ce do tad izaci najveci deo korova. Doza totala ne sme biti manja od 8 l/Ha zbog te trave. Zadnja priprema ce biti pred kraj marta i onda ima mesec dana da nikne sve sto misli.

Ja na sucokret planiram da radim terbis+racer i ako treba total.
Za kukuruz Adengo oko 3.lista a total posle setve ako bude korova

Nazad
Vrh