Predsetvena priprema zemlje

Ako ne prekacim na drljacu sutra, snimicu kako radi u 8 zec, ne vidim sto bi skakao u drugom prohodu..ne idem 40km/h..
не знам само претпостављам да је тако јер сам некад имао2,2м па због малог захвата и велике потрошње теро 8зец.Више је био у ваздуху него на земљи :osmeh:

Evo snimka, 8. zec..oko 13-14km/h

Koliko vidim to je 2,8m rau i on treba da ima 24 opruge a da li poskakuje to možeš noću pod svetlima videti, ne bi trebao da poskakuje (sa jednim rotorom sigurno poskakuje) pošto ima duple rotore i samim tim je teži ali treba proveriti ponaročito što se vuče bespotrebno tako brzo ali no.

Danas počeo predsetvenu pripremu, ide lepo, 8 kornjača do 12km consum 3,2 sklopivi i MTZ 820 standard, učinak 32kj u 8 parcela od 7- 17,30 potrošnja oko 90-92lit, može i manje ali dosta selidbi ali no.

U ponedeljak zavrsena priprema, sad se ceka malo lepog vremena da se zagreje zemlja.
d9e4ded83fbdd452ca7b103c154f04e4.jpg
cff05562ff3422b19969bde72bc38177.jpg
2d400aea9181c14da5b5116661de5eb9.jpg

Послато са Mi A3 уз помоћ Тапатока

Aco ako planiraš našto za kejsa nemoj uži od 3,6m.
Uh meni to deluje kao mnogo. Mada je u Vrbasu vukao 3.6. Razmišljanje ide i ka poluteškoj drljači, Nije za ovu godinu ništa u planu, jedino ako ne bude združena kupovina drljače sa zetom, ako uopšte bude konkursa za povraćaj. Kod nas vuku 2,9m i za 892, mene malo nervira lošije stanje rotora na sadašnjem setvospremaču, pa bi sa povraćajem gledao da kupim novog konzuma. Kod nas većinom su žica rotori i stvarno urade extra, ne znam ima li uopšte konzuma, a i drljače su krenule pa se mislim možda je i bolje rešenje 4 metra poluteška drljača sa daskom i duplim rotorom, a ostaviti sadašnji setvospremač za rezervu.

Svakako spremač ne bih prodavao ako dodje drljača. Ako odluka bude na novom setvospremaču, to je druga stvar. U principu uvek na suncokretište sejem pšenicu, tako da sproleća imam setvospremiranje na oranom srtnjištu i kukurizištu. Oranje, hm, nisam baš zadovoljan sa 757, ali valjda će se i to rešiti. Mada, već tri godine i ne stignem da zaorem kukuruzovinu, sve izgori.

Aco istanjiraš pre oranja i onda 757 baš lepo uzore ne bitno da li je u pitanju strnjika ili kukuruzovinište.Ja sam ga testirao prošle godine u svim mogućim kombinacijama.Najlepše je uzorao strnjiku koja je tanjirana letos.To je najravnije i najlepše izmrzlo oranje.

Nazad
Vrh