Predlozi mera za unapredjenje poljoprivrede od strane države

Odg: predlozi mera za unapredjenje poljoprivrede od strane drzave

Od tog PIO za poljoprivredu je slaba vajda-jedino da im uzmeš subvencije dok ih bude bilo ali sumnjam da će ih dugo biti a i ovogodišnje dok dobijete-lipsaj magarče dok trava ne naraste

Zoran0230 je napisao(la):
Od tog PIO za poljoprivredu je slaba vajda-jedino da im uzmeš subvencije dok ih bude bilo ali sumnjam da će ih dugo biti a i ovogodišnje dok dobijete-lipsaj magarče dok trava ne naraste

Moram priznati da me sve više oduševljavaju tvoji komentari, jer su potpuno na mestu.

Branko je napisao(la):

Moram priznati da me sve više oduševljavaju tvoji komentari, jer su potpuno na mestu.

Da i mene odusevljavaju komentari jer je u pitanju cista kritika... OK, ne valja...imate li ideju kako napraviti bolji sistem. Najlakse je kritikovati...

:ppozdrav:

aman ljudi sve zadruge kod mene kao naglašavam kao uzeli neki imučni ljudi iz sela paz da nije tako kada se zna i vide ljudi ko dolazi u zadrugu ko donosi i odnosi pare a ovi iz sela su tu samo paravan i rade za platu a ponašaju se kao mali bogovi i to nije samo ovde kod mene pitajte ljude iz Banatskog Brestovca.Dolova,BAN,Novog Sela pa sve to drže deki buđovani pa u kovinu ciglanu je kupio ovaj što mu oduzeše nezna ni on koliko stanova a silos je dobio onaj zaštičeni svedok u procesu đinđič tako da se mi bespotrbno prepiremo a oni skupljaju kajmak a čik se ti sutra pobuni i izađi u javnost da kažeš istinu .

Izvini Radivoje ako si pratio ovu temu imam ja i predloge.ako si pročitao a znam da jesi-ja neću kritikovati kada se počne raditi po savesti i u interesu poljoprivrede a ne u interesu pojedinaca tj.interesnih grupa
Znam da su vremena teška i da su vam ruke vezane ali nemojte ljudima davati lažne nade.Ovaj naš narod je napaćen i ogorčen i hvata se za slamku.
Ja samo realno gledam na stvari a realnost nimalo nije ružičasta
Danas su došli veterinari ne najavljeni naravno-stvar naše kulture i uzeli mi iz džepa 2350 din za 2 obeležavanja i pregled mleka na 5 krava a ti probaj da im ne platiš
Sutra treba da registrujem traktore i prikolice-takođe si prinuđen da platiš da te ne kazne
Ovo gospodo nije demokratija-više mi liči na koncentracioni logor-samo što ne ubijaju samo da bi se dočepali para i to od koga,od onih koji najmanje imaju jer oni koji imaju znaju kako te obaveze da izbegnu
Radivoje nijedna moja konstatacija nije laž-nadam se boljem ali ne sa ovom garniturom jer nemaju sposobnosti a ni znanja a ni ---- da uzmu pare tamo gde ih ima viška
Samo da napomenem -nisam politički opredeljen

radivoje pa i dete kritikuješ sve dok se ne popravi ali ovi nisu deca koju nemožeš da zameniš več su zamenjivi pa prema tome oni sami neče reči dosta smo krali sad je dosta nego teraj dok ima e pa nema više biče izbori i menjamo sve tako jedino možemo legalno da ih kaznimo jer mi nismo kao oni da menjamo BAGEROM šta seljak može maksimalno da uradi sa svoje strane da blokira puteve probali i ništa još i batine dobili nego na izbore i to 100% izlaznost ali nelezi vraže pred prošle izbore i na sam dan glasanja išli od kuče do kuče i govorili da če se dobiti po 300e ako oni dođu na vlast pa neka sirotinja i poverovala poverovala jednom al dvaputa keče da padne na isti zez :D :D :D :D

pidikanac-ne vrede izbori -doći će još gladniji a ovi će nam sedeti na grbaču ohoho
Kod nas su pogrešni ljudi na pravim mestima

Koji je tamo (da kažem da je Radivoj sličan nama) video kravu sem na sliku,da zna šta su vile itd
Dokle god neko iz naroda ne bude bar savetnik-da može da utiče na odluke ministarstva-znači čovek koji zna šta je poljoprivreda nema leba ovi u kabinetu smisle a kada treba da se realizuje rupa koliko hoćeš
Zašto nisu uveli bonove za naftu-sad pumpadžija treba da piše referat a nije školovan za to
Ne možeš da budeš poljoprivrednik a da nema zemlje u tvom gazdinstvu(kod ovih može)
Subvencije treba ukinuti po hektaru i uvesti ih na ime i prezime
Ne može ona što ima 1ha da plaća isti PIO kao i onaj sa 1ooha
Naveo sam samo 4 stavke koje je lako sprovesti ako hoće ali oni se samo kriju iza (nema dosta para)a ovamo će sve kreditirati samo ne znam ko će te kredite uzimati(meni je rata 2008 bila oko 7000,sada 10300)
Oni su kao učenik koji ne zna lekciju a javlja se pred samo zvono da odgovara :kisa:

I ove subvencije povrata 30% za nove traktore će koristiti samo oni koji imaju, a oni koji nemaju dovoljno da kupe nov traktor, oni zaostaju još jedan korak, i tako korak po korak....pravi se sve veća razlika....

Što više čitam Zoranove postove sve mi se više sviđaju ali đabe je govoriti ovde, nažalost kad ne čitaju oni koji su molili da glasamo za njih,a za sledeće izbore i da kleče na kukuruz nema glasova :nono: :zli:

ZRENJANINAC je napisao(la):
Što više čitam Zoranove postove sve mi se više sviđaju ali đabe je govoriti ovde, nažalost kad ne čitaju oni koji su molili da glasamo za njih,a za sledeće izbore i da kleče na kukuruz nema glasova :nono: :zli:
Čitaju oni i smeju se-govore gle ova budala ali ja sam napisao tek deo onoga što leži u meni ali i u vama,za sada sam relativno fini ali ja se ne javim dok me neko ne prozove ili iznosi neke neistine
Evo recimo subvencije za traktore-puni su ih oglasi.Mityoo ja isto ne mogu to sebi da priuštim,pa tako 90% nas,zar se to ne zove zajebancija-mogao si a što nisi-ko zna za taj vic
Oni ili ne znaju ili se prave prosti-neko će jedva platiti taj čuveni PIO pa posle uzeti kredit za setvu i žetvu jer ti prvo treba da imaš te pare a subvencije ako budu ove godine biće dobro
Eto sad su neke zadesile i te poplave pa se hvale kako će da pomognu(čoveku se srušila kuća a oni daju ako daju 30000din pomoći)-to su opet neka sela gde žive poljoprivrednici samo ne znam da li će ih osloboditi plaćanja PIO ako nisu platili a ko je platio samo mu vrate i to je to
Komšija zrenjaninac-ja ne idem na glasanje jer svi su oni isti.Kod nas ne može da bude demokratija,nama treba samo jedan bič i opal-mi drugačije ne umemo

Jao, nemojte o tih 30%.
Prvo sam se zagrejala da kupim novi mali traktor od neki 50KS, taman se ohladila kad sam preracunala rate, a danas mali traktor sa kojim smo bacali vestak, prskali itd zaribao (znaci-generalna)
A mislila sam da gore ne moze biti.
I sad ponovo mislim sta cu i kako cu, vreme prolazi, radovi pristizu, a traktora nema.
Mislim imam veci, ali on nije za te poslove.

Po meni je bolje kupiti polovan,jer za nas manje poljoprivrednike se nov traktor ne isplati a čim jednom prođe kroz blato više nije nov a trebaju ti velike pare-ako se zadužiš treba vratiti bar još 30%
Treba doneti uredbu za kupovinu polovne mehanizacije-mislim da bi time bolje poljoprivrednicima izašli u susret ali ne preko dilerskih kuća nego da možeš da kupiš od vlasnika.

E Zorane ovaj ti je predlog na mestu. Za nas je doro polovno bolje i isplativije nego novo i skupo.

pa to jeste dobro al za nas a oni nerade za nas več za sebe jer kada kupiš novo tu je i PDV a to je njihovo.

A kad uvezes polovno,jel onda ne platis pdv i carinu ?

Ne mora mehanizacija da je uvežena-mislim na ono ja od tebe ti od mene-ja na primer ako prodam 540 mogu da kupim Zetora oko 80-o godište-ljudi nemaju para ni za 540 a kamoli za nešto ozbiljnije

radivoj.nadlacki je napisao(la):
Branko je napisao(la):

Da i mene odusevljavaju komentari jer je u pitanju cista kritika... OK, ne valja...imate li ideju kako napraviti bolji sistem. Najlakse je kritikovati...

Kostiću su "prodate" šećerane po 1 evro. Pa to je stvaralo hiljade ljudi i onda dođe neki "evropejac" i pokloni šećerane.
Krenimo od toga koji "evropejac" je doneo ovakvu odluku i koliku štetu je naneo državi. Kada bi bilo volje da se takvi adekvatno i sa kamatom (kao što nama poreska uprava zaračunava kamatu za kašnjenje u plaćanju poreza) nateraju da obeštete državu, i primerno sankcionišu, procvetale bi ruže u celom agraru Srbije.

Ali.Branko,nadam se da vidiš da su poljoprivrednici građani drugog reda
Od poljoprivrednika još jedino može da se naplati i od nikoga više-zato ova država i opstaje inače bi mogli da idemo u -----.
Vlast ide linijom ne zameranja(zna se kome) a nas dere li dere ali mislim da je čaša polako počela da se preliva i ako nastave ovako neće biti dobro,možda nisu svi miroljubivi kao ja pa samo pišem
poljoprivrednici su sada počeli da se bore za goli život a to nije dobar znak
Imao sam do skora optimizma i po prirodi sam optimista ali sve više ga gubim

Branko je napisao(la):
radivoj.nadlacki je napisao(la):
Branko je napisao(la):

Kostiću su "prodate" šećerane po 1 evro. Pa to je stvaralo hiljade ljudi i onda dođe neki "evropejac" i pokloni šećerane.
Krenimo od toga koji "evropejac" je doneo ovakvu odluku i koliku štetu je naneo državi. Kada bi bilo volje da se takvi adekvatno i sa kamatom (kao što nama poreska uprava zaračunava kamatu za kašnjenje u plaćanju poreza) nateraju da obeštete državu, i primerno sankcionišu, procvetale bi ruže u celom agraru Srbije.

Ovo je konstatacija koja je skroz u redu ali ne znam zasto je adresirana na mene :sta: niti sam ucestvovao u prodaji secerana niti mogu da ucestvujem u uvodjenju toga svega u red. Ja radim u sektoru za ruralni razvoj i barem Vama, Branko, ne moram da objasnjavam kako neke stvari funkcionisu.

Što se mene tiče,Radivoje,po ko zna koji put moram napisati da šta god pišem ne odnosi se na tebe,u glavnom pišem "ONI" ,e sad ko su oni nije teško zaključiti-ti si bliže vatri i samo bolje poznaješ tematiku od nas ali vidim da se ti u mnogome ne slažeš sa "ONIMA" ali si nemoćan isto kao i mi.
Jedinu zamerku prema tebi imam što mnogo forsiraš EU-kao nekog konačnog cilja kojem treba težiti(bar tako sam ja shvatio) a ja sam protiv EU ne zbog nje kao institucije već iz praktičnih razloga-Ne mogu se recimo isti sistemi primeniti u Nemačkoj,Italiji,Grčkoj...i u Srbiji,države su kao i porodice:drugačija shvatanja,interesovanja,mentaliteti,navike,istorije,vaspitanja...Jednostavno da ne dužim,takva veštačka tvorevina ne može da opstane :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav:

Nazad
Vrh