Predlozi mera za unapredjenje poljoprivrede od strane države

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JCAL7z1vrz8[/youtube]

nemora da bude jednopartijski sistem, dovoljno je da bude vecinski, a ne proporcionalan, na taj nacin se isto dolazi do cilja, sa proporcionalnim imate stalno jednu istu poziciju gde niko samostalno ne moze da formira vlast vec mora da se stvori koalicija i onda je ja tebi-ti meni

Druga sa klipa ne volim ni da vidim, ne kažem da se nije živelo dobro u to vreme ali mnogo bolje bi nam svima bilo da je na njegovom mestu bio neko mnogo pametniji ali to je već druga priča.....

Lično mislim da je najbolje rešenje vezani mandat poslanika gde se svaki čovek bira ponaosob, odgovara direktno svom izbornom okrugu tj. glasačima koji ga mogu i smeniti-kao kongresmeni u americi. I čim nešto počne da škripi okreneš telefonom kabinet "svog" poslanika i po spisku....

Neki kvazi takav sistem su počeli da primenjuju u Vojvodini ali je to sprdnja.

promena izbornog zakona i smanjenje broja poslaničkih mesta bi takodje trebalo da se nadje u programu. moja ideja je neki kao kombinovani sistem. parafraziram 100 poslanika se bira glasanjem za stranke, 75 direktnim glasanjem za coveka kog zelimo da nas predstavlja u parlamentu. imamo 30 okruga, iz svakog okruga se delegiraju na taj način dva poslanika. takođe bi izbacio drugi krug glasanja, jer se stranke uvek nadju pametne i udruze oko nekog pojedinca i na kraju pobede coveka za kog glasa najvise gradjana. bg, ns, nis i jos neki gradovi bi na taj način delegirali više poslanika u parlament. gradjani iz okruga bi prikupljanjem par hiljada potpisa za opoziv poslanika, imali priliku da ponovo na neposrednim izborima biraju novog predstavnika, ukoliko bi bili nezadovoljni njegovim radom.
sistem je truo, moramo ga promeniti iznutra. ko bi to sproveo je pitanje, jer uvek treba imati na umu orvelovu zivotinjsku farmu, sve zivotinje su jednake, samo su neke jednakije od drugih.

@cika_jova

Ako se dobro sećam, prvobitni izborni zakon u višepratijskom sistemu je bio većinski, ali je onda promenjen u proporcionalni, kada je Milošević osetio da se SPS "razvodnjava" na JUL. Kasnije se ispostavilo da je čak i SRS morala da uđe u vlast radi održanja Miloševića.
A ustvari su učinili veliku uslugu ovim sadašnjim ...

Hajde da osnujemo udruženje.....ja ću vam biti predsednik :D i tako ćemo da vršimo uticaj na ministarstvo da donosi odluke...po našoj meri... kad mogu svi...možemo i mi :ppozdrav:

Lečio sam se dugo.....sad na sve pristajem ::namigivanje:: ako si mislio na finansijera...e pa to će biti..iz humani i volonterskih pobuda :D

Moj idol je Srecko Sojic,samo za takve se radi volonterski.
Mada sam zagrejan da pomognem jednoj stranci,sve cu pomoci osim da jurim ljude za potpis.

Odlično... :D ti ćeš biti jedan od pod predsenika...koji ništa neće odlučivati...al ti neće biti loše :cool: ::novac:: :ppozdrav:
A imaćemo..puno podpredsednika....koliko i članova ::namigivanje::

E jebi ga necemo se zajebavati... daj da stvarno nesto uradimo.

Svi spominju udruzenja...ajde ovako da vidimo da li ima zainteresovanih da urade ovako nesto...npr kod nas je kukuruz 150e/t u evropi 210e/t da nadjemo nekoh ko ce nas organizovati za izvoz tako da njemu dodje 10e/t,20e/transport a ostalo seljaku ima li takvih igraca ??

Mislim da je to dobra ideja,ali samo ideja. :ppozdrav:

Takvih igrača ima.....samo je odnos malo drugačiji :zli: samo da mi osnujemo udruženje.....onda koliko rodi..nek rodi :cool: :D ::novac::

Branko je napisao(la):
Nema petlje niko od političara da javno kaže kako će uvesti ponovo zakon o poreklu imovine i za sve što se tim zakonom utvrdi da nije pošteno stečeno - jako oštre sankcije.
To treba da bude prvo u programu buduće stranke.

Što se tiče poljoprivrede, tu treba zviznuti ogromne carine za svaki prehrambeni proizvod koji je ispod standarda a standarde podići iznad evropskih. I onda se neće uvoziti kojekakav otpad.
Uvoznicima hrane, koju je inače moguće proizvesti u Srbiji nametnuti dodatne, ogromne, carine i poreze.
Prekršiocima odmah zatvarati firme.
Uvesti ponovnu registraciju uvozničkih firmi a one koje se bave uvozom hrane staviti pod poseban nadzor.
Ukinuti PDV na prehrambene proizvode koji su potpuno domaćeg porekla, počevši od same sirovine za istu.
Nakon toga ponovo uvesti odrđivanje tzv. zaštitinih cena poljoprivrednih proizvoda.
Uvesti nižu stopu PDV-a za poljoprivrednu mehanizaciju i stimulisati nove investicije, sa naglaskom na mala porodična gazdinstva.
Takvim dovođenjem domaće poljoprivrede i prateće industrije u "povlašten" položaj je moguće ponovo pokrenuti proizvodnju.

To je onako samo nešto na brzaka što mi je palo na pamet...

Možda je ovo samo lupetanje...

Možda bi bilo najbolje da pogledate kako su to radili socijalisti tokom '70-tih i '80-tih godina. Oni su svima, koji su hteli da rade, omogućili posao, podizanje kuće, godišnji odmor...
To što ih sada pljuju oni koji su tada bili u pelenama samo pokazuje da ništa bolje nisu živeli i osetili od ove kradokratije, koja je trenutno u Srbiji.
Branko,
svaka ti cast za svaku rec............ali to u Srbiji moze da zazivi samo ako dovedemo PUTINA :D

Nazad
Vrh