Odg: predlozi mera za unapredjenje poljoprivrede od strane drzave
Dragan18 je napisao(la):
Drugacije to izgleda ministru ako to on cuje od Vas ili od nas .... u tome je caka...
Jedno ne iskljucuje drugo. Ja sam samo coveku odgovorio na post.
Gledao sam na sajtu ministarstva i ne nadjoh tekst izmena i dopuna zakona o zemljistu da vam dam link. Gledacu da ga iskopam i okacim ovde. Mislim da bi bilo logicno (ogradjujem se ovo je moje licno poimanje stvari) da redosled stvari bude sledeci:
1. Procitati Zakon i videti sta je regulisano zakonom i koje aktivnosti u tom procesu su u ingerenciji ministarstva a koje u ingerenciji lokalne samouprave da biste znali kome pitanja da uputite. Znaci, proucite zakon....
2. Ukoliko je stav poljoprivrednika na forumu, koji je prethodno usaglasen na forumu ili na nekim buducim sastancima clanova foruma, da su potrebne izmene i dopune samog zakona onda to lepo srociti i poslati Upravi za zemljiste
3. Puno stvari je u ingerenciji lokalne samouprave, tu ljudi treba da se udruze (formalno ili neformalno) i da izvrse pritisak na lokalnu samoupravu da se napravi program u skladu sa zahtevima poljoprivrednika
4. Sve uocene nepravilnosti treba odmah prijaviti Generalnom inspektoratu, Ministarstva poljoprivrede sa imenima, adresama, datumima i svim drugim informacijama potrebnim da bi inspektorat delovao. Znajuci pomocnika direktora tamo, on jedva ceka ovakve prijave. Nemojte ocekivati da nekih 250 inspektora sami uoce takve stvari, morate inspektoratu pomoci i uputiti ih tamo gde ste uocili nepravilnosti. Nemojte, molim vas, ici logikom "jedan covek kome ne zelim da kazem ime", jer ako neko prikriva zlocin, koliko ja znam, postaje saucesnik u istom.
Ja nisam wikipedia i nemam odgovore na sva pitanja, uzgred i ne radim u Upravi za zemljiste. Da odgovaram na pojedinacna pitanja iz ove oblasti nemam znanja a ni snage ni vremena. Da ih, jedno po jedno, postavljam direktoru Uprave ne zelim jer necu da trosim "kredit" i poverenje koje uzivam kod tog nadasve pametnog i postenog coveka na pojedinacna pitanja koja nisu konkretna i argumentovana.
Znaci hajde da malo detaljnije proucimo tematiku, udjemo u materiju, izgradimo jedinstvene stavove i sa takvim predlozima nastupimo bilo kod Ministarstva, bilo kod lokalne samouprave.
Svako dobro