crni gruja
Član
Bakterija u mleku .. ..posle prasenja obavezno penstrep,dejsvo 72 sata i nema problema ..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Cenjene kolege molim za pomoc.
Evo vec cetvrto prasenje za redom imam isti problem da prasad starosti 2-3 dana dobiju proliv. Ni zuti ni beli nego curi bukvalno voda iz njih. Zbog toga je tesko i primetiti da imaju proliv a to je kljucno jer sto pre se primeti lakse se izleci. Primetim tako sto su im repovi i guze crveni kao kod majmuna. Ujutru nemaju proliva nista, posle podne skoro svi, samo par najvecih nema ali i oni dobiju vec sutradan. Ako se ne leci prase ugine za 24-36 sati, meni je od prve krmace otislo pola legla. E sad, izlecim ja to nekako. Krmaci penstrep+dexa a prasicima kaodiar ujutru i uvece, par dana tako i budu posle uredu.
Moje pitanje je ustvari zasto se to desava i kako spreciti? Nemojte mi samo reci denzifekcijom objekta jer to znam samo sto sad nema uslova za to do proleca.
Razumeo. Samo da uspem naci sutra nesto od tih vakcina. Da li se vakcinisu svaku suprasnost ili jednom godisnje ili kako to ide?
evo je super cenatilovet ili tylosin je oko 10 e