Prasići,problem

Mi smo znali prascima kada imaju proljev samljeti drveni ugljen koji se koristi kada praviš roštilj,i ubaciti u hranu.
Uvijek je proljev stao,i kada se pojavio,uvijek je bilo zbog hrane.
Isto tako ako si u mogućnosti,baci im kantu zemlje,ili ih pusti da ruju po zemlji..

Zemlja moze da pomogne. Isto mogu da se usitne i ubace na pod cerpici. To je nepecena cigla od zute zemlje.

Imam problem sa prasicima od 3-4 nedelje starosti.
Prasad su letargicna,ne jedu,slabo sisaju,najezena imaju temperaturu.
Nisu balegali 5-6 dana uopste.
Veterinar ih leci vec 10 dana,ali sad su dobili proliv i svaki dan ugine po 2-3. Krmace normalno jedu,sve je u redu,ali su pod antibioticima za svaki slucaj.
Ocigledno je neki vid pneumonije ali ovako nesto jos nismo imali.
Ovo je pocelo kod prasica od nazimica koje su donesene sa farme. Problem je sto se u narednim danima ocekuju prasenja ostalih krmaca u prasilistu pa je nemoguce isprazniti objekat da bi se sve dezinfikovalo i opralo.
Da li postoji neki vid preventive za ostale krmace i prasice u prasilistu da bi sprecilo sirenje?

Да ли постоји било какав податак са чиме су назимице вакцинисане? Шта су прасад добијала од антибиотика?

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Да ли постоји било какав податак са чиме су назимице вакцинисане? Шта су прасад добијала од антибиотика?

Ne znam,mogu pitati veterinara,znam da je menjao terapiju posle 2,3 dana jer nije imalo efekta. U veterinara imam puno poverenje jer je uvek do sada uvek uspostavljao pravu dijagnazu i tretman. Saradjujemo vise od 10 godina. Nazimice su dosle sa farme,suprasne 2,5 meseca,zdrave prave...
Jedino sto sam tad primetio je da je jedna otezano disala ali se normalno ponasala,jela dobro.....
E sad je samo pitanje sta dalje,kako zastiti ostale....

Овако може бити х узрока, можда нису вакцинисане, ако јесу донесу ти проблем твојим свињама које нису вакцинисане. Ако већ малу прасад ухвати то је озбиљан проблем, не та висока температура него што може још узрочника да се активира. Вађење крви па онда видети шта даље. Велики проблем тренутно прави пррс, ту само вакцина помаже.
Без неке сигурне дијагнозе остаје драксин да се пободу прасад. Јесте скуп, али може да реши проблем.

Nazad
Vrh