MiroslavNG
Član
dao sam im pola kubika ivermektina.A to jos dok sisali nisu hteli nista samo sam predstartere razbacivao.Za granule neznam pitacu ujutru nikad video nisam.Ma prezalio sam ih sta je tu je.Tuga jad i beda.Hvala ljudi probacu
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Apsolutno se slazem sa tobom.Po zalucenju prvo i osnovno ne preterivati sa hranom.Dakle u prva 3-5 dana 50-100gr.najvise po prasetu dnevne doze dati hrane.Mislim na starter direktno,bez zaranjivanja predstarterom.Ja u zadnju godinu dana,ne dajem predstarter dok sisaju.Oni ce cicati jer su gladni,ono sto im das zbrisu za 5 min.,primetis i da malo kaliraju,ali ne obazirati se na to.Kada prodje taj period,onda im dajes po volji i samo gas.U tu hranu zamesati Neosulfoks preventivno kako i kaze @milan971 0.5%,sto bi otprilike bilo 1 kafena kasicica na 1kg hrane,mada ja dajem na 1.5-2 kg.Tako 5 dana.U vodi mi je komplikovano.Pisao sam vec o ovome,ali ponavljacu stalno,jer ja u zadnje 2-3 godine od kako radim tako,neznam sta je proliv.I da napomenem da mi je uginuce 0% od onog sto se oprasi,sem jednog slucaja da ga bezbrizna majka(krmaca) tesko povredila 2 puta prilikom skakanja kad udjes sa hranom u hodnik, i nije mu bilo spasa.To je zbog toga sto nemam ukljestenje.Za prasice odbijanje od sise iliti lucenje je vrlo stresan period posebno ako oni napustaju mesto dotadasnjeg boravka.
Meni se za te stvari za sada najbolje pokazao metod medikamentozne ishrane tj. ubacivanje Neosulfox-a u hranu i vodu.Preventivno 0.5% u hranu i 0.3% u vodu , za terapiju idu duple doze.
Ako je vec takvo stanje da uginjavaju probajte injekciono enroxil (enrofloksacin) trebalo bi da pomogne.Koji su mnogo dehidrirali , rehidratacija fizioloskim rastvorom 10-15 ccm u trbusnu duplju injekciono.