Ljudi ja sam napravio gresku, a tek sad video 10g na 1ar povrsine dva puta nedeljno
topalović.
Koja je sada zvanična doza.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ljudi ja sam napravio gresku, a tek sad video 10g na 1ar povrsine dva puta nedeljno
Ako se radi o đubrivu Yara ili nekim sličnim (vodotopivim kristalnim) u 5l vode možeš da rastopiš max. 10 gr đubriva i time da zaliješ biljke.[/QUO Koliko djubriva Yare treba za paradajz i papriku folijarno i kap po kap.
Cemu toliko ubedjivanje kada svi mi imamo nekakav svoj recept koji funkcionise i koji primenjujemo.Razlika moze da se vidi samo u plasteniku a mi smo svi udaljeni prilicno jedan od drugog,tako da mozemo samo iznositi neke svoje stavove.Ja recimo sada kombinujem dve vrse djubriva i zalivam i djubrim svakog dana.recimo i ovo da kornison i sajatar nemaju iste potrebe za hranom.Kod mene neki koriste samo AN,ali svi idu otprilike gram po biljci na jedan litar vode i to bi po meni bila najtacnija formulacija.
Hrisos voskrese kolege uzivajte danas zasluzili smo
Ne sumljam ja ovako da je isparavnije ,forum i sluzi da ovde razni proizvodjaci razmene svoja iskustva i znanje.Ja radim po metru kvadratnom a ne po biljci jer jednostavno znam koliko plastenika imam i koja je povrsina u pitanju.Tako prihranjujem paradajiz,boraniju,tikvice i sve ostalo naravno sve ima svoje ostupanje i nista nije fiksno.Kod nas u kraju vecinom svi rade kao ja ,ovo gore se odnosi za krastavce korisone ne za salatare i naravno za predhodno uradjenu analizu zemljsta.Nisam imao dosad problema sto se tice prihrane preko sistema KPK, s tim sto u zastitu obavezno dodajem i folijarno djubrivo.Topaloviću nemoj da se uvrediš nikako ne sumnjam u tvoje znanje niti u tvoju sposobnost da napraviš dobar proizvod ali ja bi računao gnojivo po biljci a ne po m2 bez obzira na sve profesore i doktore iz razloga što gredice nisu kod svih jednako udaljene jedna od druge niti svi sade jednak broj sadnica na m2 a gnojivo prilikom zaljevanja ostaje pored sadnice neide po cjelom m2. Ako uzmeš krastavce koji se sade u jedan red na najlon a 2,5 sadnica na metar dužni ispada da svaka dobije po 0,4 grama gnojiva. Primjera radi plastenik širine 8x50=400m2 ima četiri reda krastavaca ili isti plastenik sa šest redova krastavaca razlika u gnojidbi je ogromna. Meni su svi savjetovali 0,1% gnojiva prilikom zaljevanja pa nije bitno koliko je m2 niti bilo šta drugo a svima bi preporučio da uzmu dozatore za gnojivo onda će otpasti sve dileme oko gnojidbe. Kod nas nema proračuna koliko po čemu uzmeš kantu rastopiš kilu gnojiva u deset litara vode i to je to. I kao što sam rekao ja bi računao ovako zato što smatram da je ispravnije i sigurnije.
Miladin
sa jednim gramom djubriva na litar vode ide djubrenje a ne zalivanje.Primer Uzmimo hiljadu biljaka.
Za 1000-u biljaka treba 1kg djubriva i 1000-u litara vode.Ako pumpa izbacuje 100litara vode u minuti za celu operaciju znaci treba 10 minuta.Tih 10 minuta su djubrenje,a pre toga mozes zalivati 5 sati,to nema veze.Svakog dana se djubri kada je biljka u berbi,a sada vise nema hladnoce jer nocna ne pada ispod 10 stepeni u plasteniku,znaci krastavac radi non stop.2-3 litra vode u berbi je malo za
krastavac.
jel to partenokapi hibrid ili je sa zenskim cvetovima