Mihajlo jovičić
Član
Videla žaba da se konj potkiva pa i ona digla nogu. To je vaša postrna setva.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Meni nije jasno da se ljudi upuštaju u avanturu te vrste bez ozbiljnog sistema za navodnjavanjeVidela žaba da se konj potkiva pa i ona digla nogu. To je vaša postrna setva.
Koja sorta je u pitanjuu, IKA ili?Mislim 21g s postrnom sojom u nizu i ne mislim stati…
Sve je ista sorta soje, moje sjeme!
Postrna soja, iza jecma, dvije kise (05.06=13.5L i 01.07= 16L)
Iza psenice, jedna kisa (01.07= 16L)
Iza psenice, jedna kisa (01.07= 16L)
Bez herbicidnog i folijarnog tretmana i navodnjavanja…al pocinje di god koji sirak izbijati, al to nije problem..bitno da nema jos onog loboda i ambrozije
Na prve tri slike su parcele koje obradujem 15ak i vise godina i razlika u plodnosti i kondiciji tla prevelika…
Postrna soja na zadnjoj slici je sijana dan prije od soje na 3oj slici..
A zadnja slika je parcela koju obradujem od 2021-e…a prije toga je kolega radio notill s pokrovom i totalom do 2018te, pa zadnje tri godine reduciranu obradu s tanjuracom kratkom…
A parcele sa 3. i 4. slike su skoro jedna kraj druge, dijeli ih parcela od kolege sirine 20m ..
Klasicna blokada makro i mikro elemenata…a najbolje se vidi u ovakvim teskim i susnim godinama…
Sent from my iPhone using Tapatalk
Koja sorta je u pitanjuu, IKA ili?