neki savjet ako je tko imao iskustvo....
nakon skinutog kukuruza posijao sam rasipačem prošli tjedan pokrovni usjev na kukuruzište, bez obrade jer ni žetvenih ostataka nije bilo baš nešto puno, 11 vrsta u mixu mislim, i dosta sitnog sjemena...eh sad, bila je velika najava kiše (20-30L) za prošli pet i subotu pa na kraju ni kapi nije palo i nadao sam se toj kiši pa da to sjeme pomiješa sa zemljom....
a plan je tu zelenu gnojidbu poorati oko 15.10 i posijati pšenicu odmah...
imao sam već sličnu situaciju, mislim 2017-e na toj istoj parceli...samo sam onda poorao plitko, 1x sjetvospremačem i rasipačem pobacao sjeme pa na kraju nicanje bilo 15-20%, isto me kiša promašila, al mislim i da su ptice i ostatak ekipe pojeli sjemena dosta jer je sjeme bilo na goloj zemlji...
Sad sam bacao na žetvene ostatke, i šetao sam njivom i ne vidim baš sjemena, većinom je pod šušku otišlo....
Da li da pređem plitko tanjuračom (V-vučena), gruberom baš ne bih, plitko s njim baš i ne mogu a i tvrdo je poprilično, i ima dosta sjemena sitnog u mixu pa ne bih da ode preduboko, čak mislim da ni moja tanjurača neće ništa specijalno napraviti...a razmišljao sam danas i malčerom proći pa da zatrpam sjeme sa tom izmalčiranom masom pa nadat se ovim jutarnjim rosama i nekom nicanju..
ili ostavit tako do kiše?!?!, samo nema kiše još 2tj i više u najavi.....