Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
U mojim uslovima gdje ne postoji mogucnost navodnjavanja to je kocka. Prosle godine sam posijao hektar u istom periodu i bio sam prezadovoljan. Jesen posluzila bilo kukuruza nekih 5 tona po hektaru.Da nebudem dosadan sa mojim motom u vezi postrne sjetve ,vec par puta palamudio: Bolje jedan posten , profitabilan kolko tolko usjev , nego dva neprotifabilna . Npr jecam,pa postrna soja.
i ja kazem tako al evo nas ovde teraju da sejemo postrno.nisam pristalica postrne setve al neki dan dok smo skidali usluzno soju prosao sam kroz jedan deo atara u daljem selu gde sam pre radio zakup al odustali zbog lose zemlje.ima nekih 5-6j postrne soje neznam cija je raste kao blesava, ineznam iz cega a po coveku kojem smo skidali i kod njih je palo jako malo kise i zadnja kiša krajem juna nekih 15ak litri a mauna imavec dosta.tu smo proletnu soju skidali od 250-350 kila po jutru aklo padne kisa u ovom mesecu ja mislim da ce te postrne covek imati bar tonu po jutru.bas cu se raspitati cija je to parcela i kakav bude prinos pitali smo coveka kojem smo vrsili tu blizu usluzno al nezna ni onDa nebudem dosadan sa mojim motom u vezi postrne sjetve ,vec par puta palamudio: Bolje jedan posten , profitabilan kolko tolko usjev , nego dva neprotifabilna . Npr jecam,pa postrna soja.
Realno 2-3 navodnjavanja su ništa, a upitne su i zalivne norme. Ako ke evapotranspiracija npr.6-8 mm dnevno, znači da su džabe krečili.Ove godine ni zalivanje pomoglo nije, barem u nasem ataru. Postrne soje zalivane 2-3 x se gase. Mauma jako malo. Sta se tu desilo uopste mi nije jasno. Krenule odlicno, zalivene prirodno, posle i tifonom, al jok. Izgledaju kao osurene.
Pa sto malcirati i bilo sta raditi ? Ori to kad trebas i to je to . ?Oranje je u planu.
Kako da zaore ovoliku masu?Pa sto malcurati i bilo sta raditi ? Ori to kad trebas i to je to . ?