sova
Član
Ne.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nikad nisam uspio da osposobim westfalia pulsator, nosilo se u servis , naplacivali popravak kao dobar talijanski, mislim da su mjenjali dijafragme, a i nema sta drugo da ode jer ima mesingani klizac koji otvara i zatvara ventil i onda westfalia radio krace od novog talijanskog i ponovno servisiraj.Imam problem sa muzilicom, tacnije sa pulzatorom. Naime on radi veoma sporo, cak nekada i stane, pa mu skinem poklopac i mehanicki mu pomognem pa nekako pocne, Pulzator je westfalia, ne vidim da mu nesto fizicki fali,tj sve je u kompletu jedino kada ga rasklopim i ocistm bide malo bolje. Zanima me sta ga to zeza, pretpostavljam da je se nesto sjebalo i da bi trebalo promijeniti neki dio, ali koji.Hvala.
150 dolara su komplet dijelovi za reparaciju westfalia pulsatora , bolje uzmi neki talijkanski ili turski imas 2 komadaProbacu da zamijenim membrane, mada ovdje ima da se uzme samo mala privreda.
Nema, ona recirkulise dio ulja ,uvodi dio novog ulja a ima onu plasticnu posudu gdje se preliva dio ulja a talog ostaje i vremenom to moras ocistiti , ako je sistem kao tvornicki.Imaju li uljne pumpe stelovanje kapanja ulja, cini mi se da mnogo sporo trosi ulje moja westfalia pumpa?
Sent from my SM-A356E using Tapatalk
Ako se pregreva onda je vakum pumpa prdnula na dasku.Ako se ne pregrijava i radi normalno, ne diraj.
Kod mene je ovakav kao sa prvog linka, Inace pumpa je Miele, a sabirnik De Laval. Sisaljke,pulzator i kanta je westfalia.150 dolara su komplet dijelovi za reparaciju westfalia pulsatora , bolje uzmi neki talijkanski ili turski imas 2 komadakompletnih, samo nosac pulsatora promjenis.
Imas na linku katalog a ima i komplet dijafragme za reparaciju original gea westfalia, bolje ni ne uzimaj zamjenske , znam da njihove sisne gume i crijeva jesu skuplji ali rade nekoliko puta duze tako da izadju jeftinije od ovih jeftinijih.
Imas sa plasticnim ventilom i mesinganim , ovaj link je sa mesinganim ventilom
![]()
Repair Kit for Westfalia Vacupuls Constant pulsator with brass switching valve
hambydairysupply.com
https://hambydairysupply.com/cow-milking-equipment/?page=21Koja plastika,jel ovo to? Ovo skidam lako.