Pomoć oko muzilice

Imam problem sa muzilicom, tacnije sa pulzatorom. Naime on radi veoma sporo, cak nekada i stane, pa mu skinem poklopac i mehanicki mu pomognem pa nekako pocne, Pulzator je westfalia, ne vidim da mu nesto fizicki fali,tj sve je u kompletu jedino kada ga rasklopim i ocistm bide malo bolje. Zanima me sta ga to zeza, pretpostavljam da je se nesto sjebalo i da bi trebalo promijeniti neki dio, ali koji.Hvala.
Nikad nisam uspio da osposobim westfalia pulsator, nosilo se u servis , naplacivali popravak kao dobar talijanski, mislim da su mjenjali dijafragme, a i nema sta drugo da ode jer ima mesingani klizac koji otvara i zatvara ventil i onda westfalia radio krace od novog talijanskog i ponovno servisiraj.

Ti talijanski radili godinama i kad pocne da brlja, smece i drugi novi.

Membrane su citave i rekao bih da su ok, nisu se razvukle, mesing nisam nigdje vidio unutra, samo gumu, plastiku i cini mi se da je neki fiber ona plocica. Ne znam da postavim slike kako izgleda a sad ne mogu da nadjem slike na netu odnosno reparacionog seta. Rekao bih kumu da kupi u Austriji, ali kako da mu objasnim, da ponese ovaj pulzator ne mogu ostati bez istog, a da uzme po slici moze pogrijesiti. Jednom sam mu rekao da mi uzme sisne gume, dao mu stare i rekao; vidis na jednu sisu idu ove tri gume mlijecna zracna i sisna,e krava ima cetiri sise, znaci ukupno 12 guma.....on donio tri kompletna seta.

Ne znaci nista da su membrane citave , igra i tvrdoca ili elasticnost , nisam ni jedan popravio ali kako tu i nema nesto dijelova.

Ja jedino sto sam popravljao westfalia vakum pumpu ,uljnu , one velike sa 1,1 i 1,5 kw 3F motorima.
Bez original westfalia lamela ona ne radi kako treba a te lamele su sada oko 100E, one iz 2 dijela sa trokuticem.
Inace ce te trgovci pokusati uvjeriti da idu lamele iz jednog komada ali to nije tako.
Kako je precizno napravljena kad sastavis rotor , cekic i tvrdo drvo treba udariti po osovini sa jedne ili druge strane da se rotor centrira i da nema nikakvog otpora , jako su male tolerancije rotora i kucista , i onda radi vakum jako dobro.
Ako stavis one jeftine lamele jednodijelne ne radi nikako , đaba ste krecili. Ako radi ne dirati i ma i semeringe koji mogu popustiti.

Samo original ulje za vakum pumpe koje cisti i ta pumpa radi 50 godina i pogoni 5 kanti u isto vrijeme.

Probacu da zamijenim membrane, mada ovdje ima da se uzme samo mala privreda.
150 dolara su komplet dijelovi za reparaciju westfalia pulsatora , bolje uzmi neki talijkanski ili turski imas 2 komada :) kompletnih, samo nosac pulsatora promjenis.

Imas na linku katalog a ima i komplet dijafragme za reparaciju original gea westfalia, bolje ni ne uzimaj zamjenske , znam da njihove sisne gume i crijeva jesu skuplji ali rade nekoliko puta duze tako da izadju jeftinije od ovih jeftinijih.

Imas sa plasticnim ventilom i mesinganim , ovaj link je sa mesinganim ventilom

Imaju li uljne pumpe stelovanje kapanja ulja, cini mi se da mnogo sporo trosi ulje moja westfalia pumpa?

Sent from my SM-A356E using Tapatalk

Imaju li uljne pumpe stelovanje kapanja ulja, cini mi se da mnogo sporo trosi ulje moja westfalia pumpa?

Sent from my SM-A356E using Tapatalk
Nema, ona recirkulise dio ulja ,uvodi dio novog ulja a ima onu plasticnu posudu gdje se preliva dio ulja a talog ostaje i vremenom to moras ocistiti , ako je sistem kao tvornicki.

Na ali aliexpressu prodavac za opremu za muzu

Ima onu flasu sa uljem koju stavljas na tu plasticnu posudu , sa te plasticne posude koja ima 2 dijela kao septicka jama , iz prve pregrade idu 2 crijeva u lezajeve koje podmazuju i ciste a onda u kuciste pumpe , iz pumpe idu u separator uljnih para i iz njega u 2 pregradu u toj posudi tu se talozi prljavo ulje a od gore dio preliva u prvi dio posude, taj 2 dio posude povremeno treba ocistiti jer se nakupi talog i ne radi vise ono sto je projektant zamislio.

Zaboravio u toj prvoj pregradi imas 2 pamucna fitilja preko kojih preliva ulje i onda to ulje ide u pumpu , od njih zavisi koliko brzo ulje ide u vakum pumpu.

Poslednja izmena:
Ide specijalno ulje koje je za vakum pumpe , koje je rjetko i cisti koksne naslage unutar pumpe , motorno ulje nema ta svojstva kao ta specijalna ulja.

150 dolara su komplet dijelovi za reparaciju westfalia pulsatora , bolje uzmi neki talijkanski ili turski imas 2 komada :) kompletnih, samo nosac pulsatora promjenis.

Imas na linku katalog a ima i komplet dijafragme za reparaciju original gea westfalia, bolje ni ne uzimaj zamjenske , znam da njihove sisne gume i crijeva jesu skuplji ali rade nekoliko puta duze tako da izadju jeftinije od ovih jeftinijih.

Imas sa plasticnim ventilom i mesinganim , ovaj link je sa mesinganim ventilom
Kod mene je ovakav kao sa prvog linka, Inace pumpa je Miele, a sabirnik De Laval. Sisaljke,pulzator i kanta je westfalia.

Sisaljke su sa plasticnim providnim staklima prije gumenih crijeva koje idu u sabirnik, ako su original westfalia , treba ona plastika za sastavljanje , jednom kad se nagura ona providna plastika i kad uskoci nemoguce je rastavljanje , samo noz i isjeci gumu sisaljke. Postoje i silikonske gume i obicne gume sisaljke , silikonske(zelene) ako su original gea westfalia su jako skupe. Sabirnik ako je mali moze biti problem kod muznje a i mastitisa. Njihov sabirnik ima kalibriranu rupicu da ubrza transport mlijeka u kantu.

Da ona prva plastika i ovakav tip sisne gume kao sa linka

plastika
ili mislim da ide i ovakava

I ima onaj plasticni alat sto guras tu plastiku u gumu iznutra , prvo se nasapuna i poslije nekoliko sati nema vise sile koja tu plastiku vadi is sisne gume koja je u onom inoxu , ako moze van rukom nesto ne valja.

Nazad
Vrh