Polana

ja planiram sa ocem probati tu polanu za sledecu godinu, imam krave-ima djubre, i na tom mestu gde ih mislim saditi imaju 2 recice ili potoka na kojima uvek ima vode, sve sto ovoj sorti odgovara, kakav je postupak pripreme zemljista pre sadnje ove sorte ? hvala:ppozdrav:

ja planiram sa ocem probati tu polanu za sledecu godinu, imam krave-ima djubre, i na tom mestu gde ih mislim saditi imaju 2 recice ili potoka na kojima uvek ima vode, sve sto ovoj sorti odgovara, kakav je postupak pripreme zemljista pre sadnje ove sorte ? hvala:ppozdrav:
Nadjubri dobro zemlju sa stanjakom i zaori na normalnu dubinu i cekaj jesen da se sadi. Normalno prvo poravnati sa setvospremacem i redovi idu na 3 met. a u redu 3 do 4 sadnice, izvlacis redove sa jednobraznim plugom i rucno se zagrne. Rod ti je odma sledece godine, komplet branje kada se radi kako treba malina ti ide u rolend al bez zalivanja nema nikakvog rada:ppozdrav:.

Polana je visoka oko 15 cm.Ovo im je prva godina-jesanas su sađene.Da li da stavim navodnjavanje ili da ih povremeno zaljevam.Ima ih oko 300 komada.
Hvala

Odoh na malinjak ako prodjem od blate,bice slike.

- - - - - - - - - -

Sta moze da se desi sa sadnicama koje su jesenas posadjene a da su istrulile u zemlji i nisu se primile.

Pozdrav svim clanovima!Novi sam na forumu,tako da sad tek ucim kako ovo funkcionise.Inace posadio sam nesto maline pa me zanima o njoj sve i svasta:)

Pozdrav malinari!
Moja polana je visoko od 15-20 cm u prosjeku, kiše ima svakog tjedna pa za sada nemam potrebu navodnjavati.
Ono što mene zanima koje gnojivo primjeniti, doma imam NPK 7-20-30...

Dosadila ova kisa,a i vreme je da se udje malo u polje.Prija ova kisa malini,ali i travi izgleda bas prija.Muke mucim sa poponcem.Jel ima neko od vas pravo resenje za travu,pogotovo za poponac?

picture-208.jpg
neznam da li je uspelo a ovako izgleda ove god moj malinjak

- - - - - - - - - -

picture-206.jpg
,
Naišli oblaci pa mračno
picture-205.jpg

Ako neko zna šta je ovo nalistu,našao samo na čelu malinjaka na par biljaka.:riba::riba::ppozdrav:::pomoc:;

Glamange to je prva ili druga godina nasada Polane?

- - - - - - - - - -

Jokisic veliki pozdrav.Moje maline su skoro sve izniknule ali još slabo tjeraju mlade.Vidio sam tek nekih par komada na 300 sadnica.Sve je sađeno jesenas.Nisam još ništa prskao.Poslje kiše ću prskati.Neznam koliko kana smijem baciti na 300 malina?

Glamange to je prva ili druga godina nasada Polane?

- - - - - - - - - -

Jokisic veliki pozdrav.Moje maline su skoro sve izniknule ali još slabo tjeraju mlade.Vidio sam tek nekih par komada na 300 sadnica.Sve je sađeno jesenas.Nisam još ništa prskao.Poslje kiše ću prskati.Neznam koliko kana smijem baciti na 300 malina?
Sada nemoj bacati nista mada ja nisam tu formulaciju nikada ni bacao na malinu. sad ako vec hoces idi preko lista sa 20-20-20 i ako nema padavina zalivaj mada kako je krenulo necemo ni koristiti sistem kap po kap. Pozdrav za sve malinare i nek nam je sa srecom, ova godina kako je krenula...:kisa:

Kakvo je vrijeme kod vas u Srbiji?
Mene ubija ova kiša, već tjedan dana pada.
Za danas sam planirao folijarnu prihranu ali ništa od toga... Sredstvo koje sam kupio je Folifertil T, tekuće NPK gnojivo formulacije 11-3-5 + mikroelementi.

Narode ja posadio jesenas 400 kom...niklo oko 60 %. Visina do 15 - 20 cm... Ocekivao sam da ce sve nici , ali nisu... Zasto je neka visoka 20 cm a neka tek krenula iz zemlje. Neke su procvetale i imaju plod , a neke druge nemaju ni cvet. Nicim prskao i nikakvo djubre nisam bacao ( sem stajskog jesenas ), a i necu ako ne moram. Kise ima tako da kap po kap nisam stavljao.
Da li je sve ovo normalno za prvu godinu?

To je od prilike to samo sto ovo i nije bas normalna god pogotovo za polanu ako nije ocedita zemlja.
Narode ja posadio jesenas 400 kom...niklo oko 60 %. Visina do 15 - 20 cm... Ocekivao sam da ce sve nici , ali nisu... Zasto je neka visoka 20 cm a neka tek krenula iz zemlje. Neke su procvetale i imaju plod , a neke druge nemaju ni cvet. Nicim prskao i nikakvo djubre nisam bacao ( sem stajskog jesenas ), a i necu ako ne moram. Kise ima tako da kap po kap nisam stavljao.
Da li je sve ovo normalno za prvu godinu?

- - - - - - - - - -

Prijatelji malinari večeras Slavuj iz Mrčajevaca ima koncert za Čurušku slavu-Spasovdan u Čurugu,pa ako ste za dobar provod izvolite.

Sra se ovo desava sa polanom nije valjda da je svuda tako kao i kod mene...od 200 sadnica pola se primile,na par mesta ima samo plod i procvetale su a dosta njih nemaju ni cvet!Pozdrav

Nazad
Vrh