glamange
Član
ako nekome treba sadnica POLANE ostalo mi oko 2000 kom,poz
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nadjubri dobro zemlju sa stanjakom i zaori na normalnu dubinu i cekaj jesen da se sadi. Normalno prvo poravnati sa setvospremacem i redovi idu na 3 met. a u redu 3 do 4 sadnice, izvlacis redove sa jednobraznim plugom i rucno se zagrne. Rod ti je odma sledece godine, komplet branje kada se radi kako treba malina ti ide u rolend al bez zalivanja nema nikakvog rada.ja planiram sa ocem probati tu polanu za sledecu godinu, imam krave-ima djubre, i na tom mestu gde ih mislim saditi imaju 2 recice ili potoka na kojima uvek ima vode, sve sto ovoj sorti odgovara, kakav je postupak pripreme zemljista pre sadnje ove sorte ? hvala
postavljaj sistem za zalivanje kap po kap ako je moguce i cim je suvo zalivajte slobodno, jednom nedeljno ako nema padavina.Mene isto more ti problemi kao i tebe jesenas zasadio 300kom da bog da su 15cm ...i ja se razmisljam sta da radim.Pozdrav
Sada nemoj bacati nista mada ja nisam tu formulaciju nikada ni bacao na malinu. sad ako vec hoces idi preko lista sa 20-20-20 i ako nema padavina zalivaj mada kako je krenulo necemo ni koristiti sistem kap po kap. Pozdrav za sve malinare i nek nam je sa srecom, ova godina kako je krenula...Glamange to je prva ili druga godina nasada Polane?
- - - - - - - - - -
Jokisic veliki pozdrav.Moje maline su skoro sve izniknule ali još slabo tjeraju mlade.Vidio sam tek nekih par komada na 300 sadnica.Sve je sađeno jesenas.Nisam još ništa prskao.Poslje kiše ću prskati.Neznam koliko kana smijem baciti na 300 malina?
Narode ja posadio jesenas 400 kom...niklo oko 60 %. Visina do 15 - 20 cm... Ocekivao sam da ce sve nici , ali nisu... Zasto je neka visoka 20 cm a neka tek krenula iz zemlje. Neke su procvetale i imaju plod , a neke druge nemaju ni cvet. Nicim prskao i nikakvo djubre nisam bacao ( sem stajskog jesenas ), a i necu ako ne moram. Kise ima tako da kap po kap nisam stavljao.
Da li je sve ovo normalno za prvu godinu?