bocky, nisi u pravu za hladnjaču.
U Lipolistu hladnjaču ima Jugotrejd Toma Petrovića, i to već nekoliko godina.
I nije on jedini Ariljac koji ima i hladnjačicu "na strani".
A za Polanu mislim da si u pravu ali bih ipak zamolio jokisica (ako ima vremena) da napiše, po njegovom mišljenju, koje su prednosti Polane, par reči samo, mislim na osobine koje on smatra za prednost, ne šta piše po prospektima.
Da li bi mogla po tvom mišljenju da to bude sorta koja bi bila makar dopuna ako ne zamena Vilametu, i da li je isplativija od Mikera. Ukus,oblik i slično je stvar tržišta, šta kupci traže to će i dobiti, ali prinos i troškovi su ono što me zanima. Vidim da dosta ljudi kaže da je prednost na primer to što se duže bere ali to je u redu za onog ko ima mogućnost da malinu prodaje u svežem stanju i ostvari veću prosečnu cenu, u suprotnom, za onog ko zamrzava to znači veći trošak branja, zaštite, navodnjavanja, itd. Prinos kod nas koliko vidim nije (rekao bih) ni na nivou Mikera a ni blizu Vilameta. Zato sam pomalo zbunjen što se toliko priča o Polani a još ne vidim neku njenu bitnu prednost ili poseban kvalitet.
Rekao bih da je ovako bilo hvalospeva i o Polki, Heritidžu i još ponekoj sorti pa ih sad retko ko pominje. Plašim se da ne bude tako i sa Polanom, pa samo zarade oni koji prodaju sadnice. U svakom slučaju unapred hvala na odgovoru jokisicu, svaki tvoj lični utisak mi više vredi od silnih hvalospeva i cifara iz prospekata.
Pozdrav