Polana

Hvala ti na odogovorima i na slikama ! ! ! Malinjak ti je vrhunski ! Kako li tek izgleda u punom rodu ? Moram doći i videti, odužiću se.

Veliki pozdrav

Pozdrav Jokisic :ppozdrav: Interesuje me imate li na prodaju sadnice Polane? Koja je cena? Želim da zasadim nekih 100 sadnica za početak u jesen. Unapred zahvaljujem na odgovoru :osmeh:

- - - - - - - - - -

Pozdrav Jokisic :ppozdrav: Interesuje me imate li na prodaju sadnice Polane? Koja je cena? Želim da zasadim nekih 100 sadnica za početak u jesen. Unapred zahvaljujem na odgovoru :osmeh:

pozdrav malinari!
na dosta grmova polane mi se pojavila smeđa pjegavost lišća i nakon nekoliko dana taj grm se posuši totalno.... ono što me zanima je da li smijem prskati s nekakvim fungicidom sad dok traje berba?

- - - - - - - - - -

Pozdrav Mimy, Sadnica ima a cena se krece u zavisnosti od kolicine, sve sto te zanima vezano za Malinu Polanu mozes mi poslati kroz privatnu poruku. Nazvaces me krajem septembra za Sadnice, ovo je moj br. 0606603282, Zeljko.:ppozdrav:

- - - - - - - - - -

pozdrav malinari!
na dosta grmova polane mi se pojavila smeđa pjegavost lišća i nakon nekoliko dana taj grm se posuši totalno.... ono što me zanima je da li smijem prskati s nekakvim fungicidom sad dok traje berba?
uzmi to sve sto ti se susi i vadi iz zemlje, od toga nema vise nista.Prskanje mozes odraditi sa Kvadrisom, al nema onda berbe par dana.

Hvala Željko za broj :bravo: već duže vreme pratim ovaj forum i priključila sam se nedavno jer planiram kao što rekoh da zasadim Polanu pa želeh stupiti u kontakt sa vama iskusnim malinarima.::pomoc:; Početkom avgusta planiram prvo da odradim analizu zemljišta na kome ću saditi malinu,nisam mogla pre zbog posla. Čim to odradim eto mene da vas pitam za savet. :osmeh: za početak bih uzela 100 sadnica da vidim kako ću se snaći oko plasmana,a ako Bog da i sve krene kako treba planiram mnogo više posaditi. Pokušala sam Vam poslati privatnu poruku ali folder vam je pun :sta: U svakom slučaju čujemo se uskoro :ppozdrav: Veliki pozdrav :cao:

Prosle godine sam kupio sadnice i sve uradio kako su mi rekli... Radja polako...

Vidim da gospodin Jokisic zna sve o Polani... e sad - nisam kupio sadnice kod Jokisica pa valjda nemam pravo ni na odgovor na postavljeno pitanje.

Zasto je to tako?

Cim nadjem vremena obici cu ovoga sto mi je prodao sadnice - i pravi se lud mesecima. Saljem mailove a odgovora nema.

Pola sadnica se primilo ( malo manje od pola )...i te koje su se primile nisu iste. Neke su 20 cm visine a neke i do 80 cm... Neke su pune cvetova i plodova, a neke nemaju nista... Sve su isto tretirane. Pre ovih velikih vrucina sam instalirao kap po kap i vide se rezultati.

Da li neko od vas zna i hoce da mi odgovori - da li je problem do sadnica ili sam ja nesto zajebao?

Inace malina je ukusna, cvrsta, lepe boje - ali je sitna... da li i za to ima resenje. Nikakve hemikalije nisam bacao ( organska proizvodnja ) - niti cu.

Hvala unapred.

Tako je i kod mene. Od 1000 sadnica se primilo oko 450, neke su visoke preko metra i daju ogromne plodove dok druge su jedva nekih 30 cm....

O kojem se štetniku radi ako na malini probuši stabljiku i ona se prelomi?

Da li on sada može učiniti veliku štetu na biljkama? Imam ga samo na polani, na vilametu ga nema.

Bio sam pre neki dan kod čoveka koji je jedan od prvih doneo Polanu u Srbiju i pričao mi za tog insekta,problem je što on polaze jajašca u periodu kada je Polana u intezivnom porastu.Znači ko ga ima promašio je termin prskanja insekticidom.poz.Kakva je cena maline u Hrvatskoj? Prati li neko ovaj forum iz Slovenije

Bio sam pre neki dan kod čoveka koji je jedan od prvih doneo Polanu u Srbiju i pričao mi za tog insekta,problem je što on polaze jajašca u periodu kada je Polana u intezivnom porastu.Znači ko ga ima promašio je termin prskanja insekticidom.poz.Kakva je cena maline u Hrvatskoj? Prati li neko ovaj forum iz Slovenije

Kod nas se cijena kreće oko 40-50 kn na placu, a na veliko je oko 3 eura.

- - - - - - - - - -

Pozdrav Mimy, Sadnica ima a cena se krece u zavisnosti od kolicine, sve sto te zanima vezano za Malinu Polanu mozes mi poslati kroz privatnu poruku. Nazvaces me krajem septembra za Sadnice, ovo je moj br. 0606603282, Zeljko.:ppozdrav:

- - - - - - - - - -

uzmi to sve sto ti se susi i vadi iz zemlje, od toga nema vise nista.Prskanje mozes odraditi sa Kvadrisom, al nema onda berbe par dana.

Sutra planiram prskati kvadrisom, u kojoj koncentraciji on ide?

Jučer sam prskao, u uputstvima piše de ide u koncentraciji od 0,25 % tako da sam stavio 25 ml na 10 litara.

Nego što se tiće karence, veliš da traje par dana, oni navode za malinu 10 dana???

- - - - - - - - - -

Tek sam sada shvatio što sam napravio......
Majko mila, stvarno ide do 10 ml na 10 litara, ja sam čitao uputstva od Mospilana.....
Što sad za očekivati, je li quadris jako fitotoksičan?

- - - - - - - - - -

Upravo mi je odgovorio inženjer iz savjetodavne službe da nebi trebao biti problem.

Mislim da polani za neko masovnije sirenje ne odgovara to sto stalno cveta a samim tim je i otezana zastita jer nesto se prska pre cvetanja nesto u cvetu a nesto po precvetavanju a zbog karenci koje su uglavnom velike kad pocne berba ako prskamo od didimele quadris je sa najmanjom karencom(10 dana) i tada nesto mora i propasti

Mislim da polani za neko masovnije sirenje ne odgovara to sto stalno cveta a samim tim je i otezana zastita jer nesto se prska pre cvetanja nesto u cvetu a nesto po precvetavanju a zbog karenci koje su uglavnom velike kad pocne berba ako prskamo od didimele quadris je sa najmanjom karencom(10 dana) i tada nesto mora i propasti
da da lepo receno cveta kao ludo samo ne znam dokle cu da je berem a kad da je orezujem a ne bih da je tretiran karencom

Malo sam poslikao svoju polanu ali slike nisu neke.
Dosta štete mi je napravio malinin prstenar i neka bolest za koju nitko ne zna šta je.

Imam problem na nekim mestima polana mi se sve osusila i plod da li je mozda u pitanju neka plamenjaca a nisam ih tretirao ni sa kakvim pesticidima samo stajsko djubrivo i polevao na kap po kap

Prijatelju, daj neku sliku..... I ja imam dosta problema s polanom, pogledaj slike na stranici prije.

Nazad
Vrh