Polana

koliko quadrisa u postotku stavljate kod zaštite i da li netko koristi kakav okvašivač?

koliko quadrisa u postotku stavljate kod zaštcrne cadjavostiite i da li netko koristi kakav okvašivač?
U prvoj godini ako je sve ok i stim da je zemlja nadjubrena moze se ocekivati i do 1kg. po sadnici i da je postavljen zalivni sistem kap po kap dve trake, druga godina je pun prinos. Po meni je ovo primer napad crne cadjavosti, prskanje obavezno sa kvadrisom 10 mil. na 10 lit. vode i nekom prihranom preko lista, predlazem ti isabion 30mil. na 10lit. vode moze se mesati sa kvadrisom amino kiseline odlicno sredstvo da je malo trgnes. Postavljam sutra slike moje polane u drugoj godini rodnosti, odlicna je za sada.

Da li neko zna koji je ocekivani prinos polane u prvoj godini vegetacije?

Sta moze da budo ovo: uradjena je zastita qvadrisom 4 dana pre pojave
1402219749-1500-x-2008px-008.JPG

- - - - - - - - - -

Jer si je zastitio od plamenjece nekim fungicidom? Darko71

To tamno ...??? mislim da je BAKTERIOZNA plamenjaca ....od jutarnje rose i sunca ....TO I NEIJE NEKI PROBLEM I SIGURAN SAM DA TOGA NEMA MNOGO . Ali cinimi se na zelenom delu imas jaci napad Eurofridne GRINJE ...Zastiti insekticidom sa manjom karenicom i dodaj amino kiselineeee i prehrane preko lista..? ...konstatuj i strucnjake...?? poz.

Pozdrav svim malinarima,evo da se javim mada jos uvek nisam uspela da okacim slike svoje Polane,ja sam zadovoljna sada kako je krenula i lepo napreduje s obzirom da je prva godina u pitanju ne ocekujem neki velik prinos na 350-400 sadnica koje su se primile.Zadnji put prskane pre dve nedelje kvadrisom,prihranom 20-20-20 i insekticidom,neke su u cvetu a na nekima ima i ploda vec sada pa me zanima da li smem joj jednom poprskati sa istim hemikalijama,i valjda posle ne treba vise s obzirom da u julu pocinje da se bere...hvala svima koji nesebicno razmenjuju savete ovde a posebno jokisicu

Kolika je karenca za malunu koja se tretira decis insekticidom?

KARENCA (vreme između poslednje primene preparata i berbe, odnosno žetve):

7 dana krompir, jabuka, kruška, paradajz, krastavac
14 dana ostalo voće, povrće, šećerna repa (koren)
21 dana vinova loza
28 dana duvan, maslina, šećerna repa (lišće)
35 dana žita
42 dana uljana repica

Pozdrav svim malinarima,evo da se javim mada jos uvek nisam uspela da okacim slike svoje Polane,ja sam zadovoljna sada kako je krenula i lepo napreduje s obzirom da je prva godina u pitanju ne ocekujem neki velik prinos na 350-400 sadnica koje su se primile.Zadnji put prskane pre dve nedelje kvadrisom,prihranom 20-20-20 i insekticidom,neke su u cvetu a na nekima ima i ploda vec sada pa me zanima da li smem joj jednom poprskati sa istim hemikalijama,i valjda posle ne treba vise s obzirom da u julu pocinje da se bere...hvala svima koji nesebicno razmenjuju savete ovde a posebno jokisicu
Mozes ponoviti slobodno jos jednom stim da nestavljas vise nikakav insekticid jer nema potrebe ako je zdrava biljka i samo zalivanje. Kroz sistem pustaj slobodno 20-20-20 u odredjenim kolicinama i cekaj berbu.

Mozes ponoviti slobodno jos jednom stim da nestavljas vise nikakav insekticid jer nema potrebe ako je zdrava biljka i samo zalivanje. Kroz sistem pustaj slobodno 20-20-20 u odredjenim kolicinama i cekaj berbu.
Hvala druze jos jednom:osmeh:pustam prihranu redovno kako si mi rekao,lepa je zdrava biljka,bas sam sad zadovoljna kako je izrasla:osmeh:pozz

Mospilan ili afinex se koristi u malini kao insekticid protiv vasi ,paukova... ja ga koristim do pocetka cvetanja i onda prestajem sa tretiranjem zbog karence i zbog pcela.

ja planiram kao rookie da ubacim sa 13.000 vilameta i pos 1000 polane i tulamina i da istestiram tu sortu u prijepoljskom kraju.Nadam se da ce spojakinja lepo pokazati i da ce biti lepa kao poljakinje :)

nzm zasto ljudi daju prednost polani od polke....inace veliki sam protivnik poljske maline,jer oni su u komparativnoj prednosti sa tom malinom,em je njihova sorta, bolje uspeva kod njih,imaju dotacije od Eu za svako kilo koju proizvedu.Ja sam za to da se brendira nasa malina i da svi radimo meeker kvalitetno sa certifikatom o kvalitetu,ali avaj to je vec druga prica,sad je takvo trziste gruvaj proizvodi dok moze :osmeh:

Nazad
Vrh