vladimir kisač
Član
Jel se neko sprema za sadnju Polane
Pola jutra, sadnice od jokisic-a.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jel se neko sprema za sadnju Polane
Cekamo 2015 pa berba..., Jagodice napravite i koju litru soka da se ima preko zime.Kod nas prekinuli otkup maline, kakvo je stanje kod vas?
Sto se tice gustine sadnje Vilamet i Miker mozes tri na metar, a polku i slicne mozes dve pa i redje na metar. Ostalo brate imas u prethodnim postovima pa biraj recepte.Pozdrav malinari trebalo bi mi nekoliko strucnih saveta oko podizanja malinjaka.Saveti koji su mi najpotrebniji su:gustina sadnje,djubrenje zemljista,nacin polaganja sadnica u zemlju i drugo sto vam padne napamet a da moze koristiti pocetniku.
Hvala na odgovoru,sadim polanu na nekih 30ari danas sam izvezao stajnjak na njivu ali ga nisam rasturio,hteo bih da prvo zasadim pa da uprolece bacim stajnjak samo na sadnice da nedjubrim korov.Dali je to dobra ideja ili obavezno treba djubriti celu njivu?ne bih da se pravim pametan,zato naj bolje procitaj celu temu na forumu. al koliko su meni objasnili,i ja sam pocetnik treba da sadi za koji dan, ide 3u1m.plugom izvuces redove gde ces polagati sadnice,razmak između redova 2,5-3m. za đubrenje kažu uradi analizu na 30cm i viču da se baci stajnjak, ja nisam imao stajnjak tako da cu stavljati SIFORGU (organski peletirani stajnjak).
toliko od mene,nadam se da sam ti pomogao,dok se nejavi neko od strucnijih mada su oni sad okupirani drugim stvarima pa ih nema na forumu. pozdrav