Polana

@ Icka

Promašio si temu. Ovo je vezano samo za jednu sortu maline.

I ja imam 15 komada polane :osmeh: posadio sam 30 sadnica dosta kasno u maju i 15 se primilo i sad imaju tek 50-70 cm ali su rodile samo tako, mislio sam da nece biti nista na njima kako su male.

Pozdrav svima planiram sadnju POLANE na jesen na oko 11 ari.Na parceli nista nije sadjeno zadnjih 15 godina, ja sam je poorao nekoliko puta i ocistio od korova pa me zanima cime sada da podjubrim njivu pre sadnje posto ovde nemam gde da nadjem stajnjak.Moze li da se baci glistenjak i neko NPK djubrivo.Hvala

Pozdrav malinari,imam problem sa polanom,pocela je da budja.Obrana malina koja je zdrava i suva posle nekoliko sati pocinje da budja.Svaki savet bi mi znacio.Hvala::pomoc:;::pomoc:;

Pozdrav malinari,imam problem sa polanom,pocela je da budja.Obrana malina koja je zdrava i suva posle nekoliko sati pocinje da budja.Svaki savet bi mi znacio.Hvala::pomoc:;::pomoc:;

Poprskaj PERFITOM ...NEMA KARENICEE
A posebno nekim EM- preparatom ..??? Bajkal -m , mozda bi pomoglo Bio-plant flora ,Domatra,EXSTRASOL , Mozda bi i SLAVOL u nekim % pomogao...???? i slicni EM- preparati.

Moje saznanje da u mom okruzenju neki lik nemoze da se izbori sa budjom nakon par sati ...Ja nemam tih problema ...?

Pripremio sam 1 lit Perfita (perlimunska kiselina) za ujutro ili uvece ...mora po vlaznom listu da se trtira.

Skoro je bila neka emisija o nekim nemačkim staklenicima pod jagodom i isključivo tretiraju jagodu samo sodom bikarbonom protiv truleži i buđe.Sad neznam kako bi obrane maline mogao da zaštotiš ali bi mogao da probaš pre berbe da tretiraš sa sodom 5-10 gr na 10 l vode .ne može da šteti a možda bude korisno.:osmeh:

Има смисла кад се третира СБ само пре брања минимално пар сати мора да делује.
Временске (не)прилике иду на корист развоја плесни и бактерија.Ваздух је засићен влагом а и дневне температуре су високе.Једно од могућих решења је и да се гајбице ставља мање плода.Један ев.2 реда,Никако трећи.Скренуо бих Вам свима пажњу и на хигијену,како личну тако и хигијену амбалаже ,места за одлагање,транспортних возила,Не шкртарите.Шкртост уме да се обије обије о главу шкртице.

branje se zahuktalo

Malo mojih malinica.

- - - - - - - - - -

Malo malina.

- - - - - - - - - -

...............

Skoro je bila neka emisija o nekim nemačkim staklenicima pod jagodom i isključivo tretiraju jagodu samo sodom bikarbonom protiv truleži i buđe.Sad neznam kako bi obrane maline mogao da zaštotiš ali bi mogao da probaš pre berbe da tretiraš sa sodom 5-10 gr na 10 l vode .ne može da šteti a možda bude korisno.:osmeh:
valja dodati i malo deterdzenta za sudje koji sluzi kao vezivo za list, inace bikarbona je vrlo bazna supstanca - a glivice se ne razmnozavaju u pH baznoj sredini

Nazad
Vrh