Polana

Мени се примило 65% и изгледају као на претходним сликама ал' ја сам се разочарао. Очекивао сам бар дупло већу бујност. Кад ли ће да нарасту и да роде кад су оволике?
Polako , nemas razloga za razocaranje. Krenuce one sa rodom tek od polovine jula, braces ih do mraza !

- - - - - - - - - -

Moja Polana polako priprema pupoljke za cvet, za nekoliko dana krece cvetanje.

Pozdrav svim malinarima na temi,nova sam,mada pratim forum vec izvesno vreme.Jesenas sam posadila 1000 sadnica polane,ovih dana izbrojala samo 400 da se primilo...nisam bas odusevljena ali sta da se radi,necu da ih batalim.Sve su razlicite visine,kao da su razlicito napredovale,ima ih lepih primeraka a ima i tek malenih izniklih.Zemljiste je pre sadnje djubreno stajnjakom i imam sistem kap po kap ali usled ovih velikih kisa u zadnjih mesec dana zalivala sam svega par puta.Ovih dana cu slikati pa da vam priblizim situaciju ako neko bude voljan da mi kaze misljenje.

Evo moja Polana.Ovo je druga godina.
Screenshot_36_zps5ec49d3f.jpg
Oko Polane najviše sam savjeta dobio od jokisic.Zahvaljujem mu na svim savjetima.
Ovo je odličan forum i hvala svima što bezuvjetno iznosite svoja iskustva i pomažete nama mladim proizvođačima.
Zahvaljujem se i mom zemljaku Tomici koji također djeli bezuvijetno savjete.Stvarno ste svi super.

Samo napred i za svaki savet sam uvek tu posto sam sa Polanom prosao sve skole od pocetka pa do kraja, i u naj gorim situacijama i naj boljim. Postavicu slike ovih dana pa da vidite kako izgleda jedna moja Plantaza od par hektara maline Polana, ima vec i plodova formiranih. Ovih dana posto najavljuju hladnije vreme obavezno prskajte sa nekim amino kiselinama i posle kise ubacite i kvadris i neki insekticid posto uskoro pocinje i cvetanje bar je tako kod mene.

Evo i ja da izbacim koju sliku, da podsetim ovo je polana koja se sadjena u februaru ove godine, sadnice sam nabavio od jokisic -a. Do sada jer 2x uradjena folijarna prihrana fitofertom
20-20-20, pored osnovne prihrane djubrivima 8-16-24 i kanom u rano prolece. sad nameravam posle ovih kisa prihranu bioplant florom i na kralju sa nekom formulacijom 10-10-40 pred berbu

Odlicne su pecan06 samo obavezno to malo okopajte ili oplevite i nemojte bas blizu sadnice kopati posto izbijaju mladi izdanci oko nje da se ne iseku, al su u odlicnoj formi. Ako krene malo da zuti to je od previse vode, onda obavezno prosi folijarno sa gvozdjom.

Bilo je dosta kise palo kod poslednjih mesec dana, 2x sam dosad pleveo oko sadnica ali cim bude malo odlepsalo proci cu jos jednom.

Ja sam tjedan dana prije ovih kiša prskao sa kvadrisom i insekticidom Polanu.Da li smijem sada ponoviti nakon kiše? Da li ima potrebe ili je dovoljno bilo prije ove kiše?

Jokisic koji postotak smijem staviti gnojiva.Imam 15-15-15. Da li smijem sa 2% gnojiva u odnosu na vodu?
Nisam ga nikad rastapo u vodi pa nebi da komentarisem takvo prihranjivanje. Tu 15-15-15 si trebao baciti jos u martu pa pocetkom aprila ana ili kana ja mislim da nemas potrebe to sada bacati. Ako mozes negde nabavi prihrane 20-20-20 i kroz sistem pustaj ili rucno zalij.

Pitanje za kolege. Pojavljuje mi se didimela do sad sam samo jednom prskao kvadrisom, dali smem da je dalje prskam jer je pocela da cveta-zbog pcela ?!

Da li neko zna koji je ocekivani prinos polane u prvoj godini vegetacije?

Sta moze da budo ovo: uradjena je zastita qvadrisom 4 dana pre pojave
1402219749-1500-x-2008px-008.JPG

- - - - - - - - - -

Jer si je zastitio od plamenjece nekim fungicidom? Darko71

To se pojavilo i kod mene u malini posle onih velikih kisa, ali je prestalo predpostavljam da je od plamenjace. Prodji jos jednom qvadrisom. Kolika ti je povrsina pod mladim zasadom ?

Nazad
Vrh