Plug - osnovna tema

Video sam to već negde. Plužna tela su mu kao neke velike "lopate za sneg" i samo promene "stranu", tj okrenu se za neki ugao sve sa šasijom pluga.

Ima (imao je ) kod nas kombinat takav plug sa malo više "brazda" , navodno su ga koristili kada u proljeće ponovo preoravaju zimsko oranje. Drugo ništa ne znam , zašto kako , u kojoj zemlji ,...

To je tkz zaokretni plug, preteca obrtaca. Daske su iste i simetricne, pa moze da ore sa obe strane, samo ga pomera levo/desno. Ok radi u laksoj zemlji, u teskoj se nije dobro pokazao. Takodje i losije zaorava biljne ostatke, ako ih ima previse.

Ukoliko ima neki član koji ima obrtača sa hidrauličnim okretanjem i jednim crevom na klipu(bez hidro kocke) neka mi se javi na pp.

Meni liči na Huarda. nEMA PREDPLUŽJAKE A NI DEFLEKTORE.Ima dva creva što znači da je cilindar dvosmeran.Po obliku lemeša i daski rekao bi da se lako vuče e sad kako prevrće i zaorava????To je moje mišljenje a možda neko zna vše....

Huard nije sigurno jer ja imam Huarda a nije ni nalik tome nema veze stoje zute boje boja neodreduje marku pluga,uglavnom ako je ok .nije skup

Nazad
Vrh