Ne zelim se prepirati oko gluposti ali smao da ti dam do znanja da sam vlasnik 6 plugova... sto jednobraznih sto dvobraznjih i orao sam s njima sve i svasta... No to nije bitno u ovoj prici. Bitno je da su dva od tri OLT na "lakoj" rami (premetnoj za odorivanje) jedan je PTO plug a drugi je POSAVAC 2.25 i kako god mjerio ramu i na jednom i na drugom, radnih zahvat je 11.5". Na kraju sam obje rame spojio u jedan trobraznjak, PTO daske sam ostavio sa strane, ako nekome zatrebaju mozda jer su jos donekle dobre, a napravio sam trobraznog posavca (daske ISTE kao na IMT plugu, samo pod "otvorenijim kutem) i 539 vuce taj trobraznjak u mojoj zemlji na ugaranju strnjaka do 15cm dubine, a susjed ima dva leskovacla pluga isto tako na toj premetnoj rami i slozio si je trobraznjaka i leskovacki plug je ravno 10" tako da razlika izmedju ovih plugova ocito postoji... ursus 335 se igra s 3x10" ali takodjer ugaranje i predsjetveno oranje, posto je kod nas zemlja dosta laka za obradu.
Da na 539 zakopcam IMT 3x12" i da ga moze donesti do njive, 15cm duboko ga nece nikad vuci i ovo ti garantiram, jer stvarno znam sta pricam.
Ljudi su u tvom kraju presli na IMT kao i kod mene (obadva OLT pluga sam dobio na POKLON) jer su skuzili da ol slavonac radi 5 puta bolje i moze orati dublje, isto kao i IMT plug. OLT PTO ne moze dublje od 15cm, inace bude tezak za vuci kao da vuces jos jedan traktor iza sebe a ne zaorava nikako. dok IMT i slicni plugovi imaju vislje daske, bolji klirens do rame i zaoradas s njima kukuruzovinu koja je ostala stajati uspravno nakon rucnog branja, sto sa OLT PTO ne mozes ni sanjati...
Duze i zakovnute daske znaci da se plug teze vuce... Hehehe, al se nasmija sad... Sta onda kverneland daske No.28? dugacka je ko dvije IMT daske a zakovrnuta da okrece skoro za 180° a kverneland ko kverneland. nemaju pojma sta prave

Naprotiv, vrlo se lako vuce...