Razmak točkova je najvažniji za eliminisanje kose vuče. Prvo se tu uradi koliko može, pa tek onda fino doterati sa podešavanjem pluga. Ja sam na mojoj rakovici suzio zadnji trap za 7cm u odnosu na fabričko podešavanje. Fabrički položaj je položaj 149cm iz knjige (mada sam ja kod mene izmerio 151 cm od simetrale do simetrale točka), a letos sam premestio na položaj iz knjige 145 cm (zapravo je suženje tačno 7 cm, ne znam kako su oni uopšte ove cifre pisali u knjizi jer je 3.5 cm debelo srce na točku). Ovako i prednji točkovi budu na sredini zadnjih a u fabričkom položaju su unutrašnje ivice poravnate. Pomoglo je, ali bi trebalo još da se suzi zadnji trap, međutim sledeće podešavanje na felnama daje baš jako uzan trap (šteta što nema podešavanje u manjim skokovima). Orao sam u kombinaciji sa Leopardom 14" i bilo je malo kose vuče.

Po meni je mnogo bitnije da plug ide za traktorom sa otpuštenim španerima, tj. da su simetrično postavljene vučne poluge, a da uopšte nije bitno da pri tom srednja tačka stoji pravo u simetrali traktora jer to zavisi od konstrukcionog rešenja kupe (kod nekih Vogela npr. može da se pomera položaj kupe levo desno na plugu, jednostavno se rašrafi kupa i pomeri na druge rupe...).

Po meni je mnogo bitnije da plug ide za traktorom sa otpuštenim španerima, tj. da su simetrično postavljene vučne poluge, a da uopšte nije bitno da pri tom srednja tačka stoji pravo u simetrali traktora jer to zavisi od konstrukcionog rešenja kupe (kod nekih Vogela npr. može da se pomera položaj kupe levo desno na plugu, jednostavno se rašrafi kupa i pomeri na druge rupe...).