Plug - osnovna tema

05e3317e5fb6844ca72c3a5f73c9d4e9.jpg

Koje daske, koje plugove kupiti za ovakvu lepotu od zemlje? Teška, zla smonica.
Najbolje je zaobići takvu njivu. Ali, rodna, plodna itd….
Za silu nebesku naravno.

05e3317e5fb6844ca72c3a5f73c9d4e9.jpg

Koje daske, koje plugove kupiti za ovakvu lepotu od zemlje? Teška, zla smonica.
Najbolje je zaobići takvu njivu. Ali, rodna, plodna itd….
Za silu nebesku naravno.
Za svaku njivu barem danas postoji plug......proslo je vrijeme kad se mogao kupiti samo olt,lemind,imt,batuje i ostali.....i jos si morao biti clan partije i nekog podmazat da ga uopce mozes i kupiti.....

To je napravio moj kolega, našpanao ih, pa su popucale svih 6 na obrtaču. To služi samo za uporu i to je to...
Ako su daske mjenjane prije su popucale jer nije stavio elasticne podmetace ispod daski , lemken to radi od filca , debljine oko 4-5mm , vogel od neke gume itd , bez toga pucaju i grudi a ne samo daske , imao prilike da vidim na nekoliko stranih plugova plugova na kojima su mjenjane daske ili grudi daske , nisu skinuli sa starih jel su zalijepljni ti podmetaci pa se iskidaju i onda postave metal na metal ili puca odmah ili poslije odredjenog vremena.

Ove godine ce svaki da zaore kukurizovinu posto je generalno slab kukuruz i nema puno mase..
Аха, осим ако не буде цепао ветар, па кад прођеш трактором и плугом, диже и завија шушке, да се орање жути само тако...

...к'о што се мени догодило. :ROFLMAO:

Mogu reci za svoju zemlju......vogel radi ok, a npr lemken radi dobro na svakoj zemlji.....i jos bitna stavka da traktor ima snage za plug,pogotovo na takvoj zemlji,da racunas 1 ks na 1cm zahvata, 80ks da vuce 2x16 i to bi bilo ok.....

A dok se ne potroši,30-ak jutara godišnje...
Ako već ne mogu da se naoštre na neki način,možda bi bilo pametnije uzeti nove raonike.
Ovo je tupo k'o plaz.

Ja sam moje raonike (vogel original), takve debljine, nosio u Bell Impex na otkivanje i dobro su uradili. Na ovu cenu goriva nije baš ekonomično orati sa raonicima k'o prst debelim...

Kako ih naoštriti?
A да се са доње стране обруси са оним ламеларним плочама за брусилицу, са наслаганим листовима шмиргле, али без фанатизма, да се не греје метал?

Ја сам својевремено то урадио са "Вогеловим" оригиналним раоницима и нисам приметио њихово накнадно брже хабање.

Imao sam 756 i zamjenio sa oltom.....isto 2x12, npr daska od olta bez prsa je veca od daske kod 757 pluga......ako hoces kupiti plug za istu cjenu

Nazad
Vrh