Plug - osnovna tema

Ja sam moje raonike (vogel original), takve debljine, nosio u Bell Impex na otkivanje i dobro su uradili. Na ovu cenu goriva nije baš ekonomično orati sa raonicima k'o prst debelim...

Kako ih naoštriti?
A да се са доње стране обруси са оним ламеларним плочама за брусилицу, са наслаганим листовима шмиргле, али без фанатизма, да се не греје метал?

Ја сам својевремено то урадио са "Вогеловим" оригиналним раоницима и нисам приметио њихово накнадно брже хабање.

Imao sam 756 i zamjenio sa oltom.....isto 2x12, npr daska od olta bez prsa je veca od daske kod 757 pluga......ako hoces kupiti plug za istu cjenu

Ove godine ce svaki da zaore kukurizovinu posto je generalno slab kukuruz i nema puno mase.. A inace kad je redovna godina bas bi voleo majstora da sa 756 ima deflektore i 2 crtala i tocak kako zaorava kukuruzovinu.. Nema sanse,
Svi poskidaju sve sa pluga ostane raonik i daska.. Ubi ga mali razmak izmedju glava i klirens..zato se gusi da je veci razmak izmedju glava jos i nekako
Mi svake godine zaoravamo i zaoravali smo sa 756 ono je prosto ne moguce jedva se zaoravalo mi smo orali samo sa pretpluznjacima i nije to tako moglo kod nas ovde generalno svi imt plugovi lose slazu jednostavno se ne vuku lepo tesko idu kroz zemlju ovde ima svakakve zemlje mi smo uzeli lemken opal 090 ono je nebo i zemlja ima pretoluznjake tocak naravno crtala zaorava sve ne poznajes sta je bilo posto radimo duvan svake godine se ore i to dosta duboko oko 35cm pa mozda negde i malo vise

Da li neko ima za prodaju ili znate ko drzi rasturene imt plugove? Treba mi vrat, tj greda sto drzi glavu, nosac ili kako se vec zove….za imt 757.2

Započeta nadogradnja.
https://postimg.cc/0bFBjH0x][url=https://postimg.cc/vcrVx4WB]
IMG-20221028-163833.jpg
[/URL]

Pozdrav, u oranju koristim kombinaciju ferbuson i IMT 752. On super zaorava sve ali me muci ovaj desni spaner na poluzi je napet, to se ne oseti na volanu ali se vidi vako da je napet. Zanima me da li to mora tako posto kod koga god da se raspitam kazu kako jednobrazni ne moze bas da se nasteluje da ne zateze spaner.

Poslato sa JAT-L29 pomoću Tapatoka

Nazad
Vrh