Plug - osnovna tema

Imao sam yw 350 daske i na specifikaciji za plug pise 28cm max dubine.Sada imam un350 daske.Cini mi se da se yw daske lakse vuku od un.
Inace neorem dublje od 25-27cm
Imam na vn 1020 daske wy400.....a na drugom vn 950 su bile un400....oremo zajedno, toliko nisam bio zadovoljan sa un400 da sam prodao cijeli plug u odlicnom stanju......ni blizu kao wy, bolje zavrne brazdu i to bez predpluznjaka iako ih imam al su skinuti......

Nikad to ne može biti isto, da je isto pravila bi se jedna vrsta daski i kraj, svaki oblik daske je namenjen za određen tip zemljišta a samim tim i otpor je drugačiji, probaj i jedan i drugi da vučeš 6km i 9-10km pa mi reci utiske kako koji radi pri tim brzinama, pa probaj u teškim i lakim zemljištima.

Probano jedan iza drugog na istoj njivi.....un vise naslanja brazdu....i kad ima vise mase,nemoze ju zavrnuti ni deflektor, radi nesto bolje od imt i olt pluga....kako sam vec napisao

Pottinger ima dobre daske, jako lijepo radi,al okretaci su dosta skupi, pa regent pluto lijepo radi, kuhn-huard ili kuhn master dosta skup al zaorava, lemken 140......itd

Slažem se da više uvijena daska bolje zaorava a baš se pitam zašto i imt nije više uvio dasku, ili zašto je jedan proizvođač pravio 10 tipova daske.

Пламен из Србобрана ради савијање имт даске, по некој регент мустри или неког другог плуга. Ја никако да стигнем моје даске да му однесем на савијање, показивао ми је те даске по којима скида мустру и делује ми да је то онда сасвим други плуг.

Пламен из Србобрана ради савијање имт даске, по некој регент мустри или неког другог плуга. Ја никако да стигнем моје даске да му однесем на савијање, показивао ми је те даске по којима скида мустру и делује ми да је то онда сасвим други плуг.
Drale koliko to zadovoljstvo košta?

Немам појма нисам га ни питао, рекао ми је када будем хтео да му их донесем на савијање.

Najbolje bi bilo da daska iza ima dvije navojne šipke, jedna u gornjem dijelu daske druga u donjem dijelu, tako bi se mogla štelovati uvijenost daske.

Dok sam imao olt 3x14......otisao sam u Srbobran, plamen firma......Ili jos bolje,otici u Šid i na plamenovim standu naci Ljubišu.....odnio sam mu original dasku,koja je potrosenna da .i napravi tri nove,po mojoj dasci jer se njihove,a i od drugih kovaca rupe nepoklapaju lijepo......i covjek,kako smo dogovorili tako je i napravio.....savrseno,i zadnji dio daske je malo uvio kao na wy dasci.....znaci sve se moze,ako je napravio za olt onda ce i za imt......a takoder,napravio je i podrezivace za grah,tocno kako sam mu rekao......tako da,probajte prvo tako.....

To neka probaju ovi što su im potrošene daske, moj plug još nije proban, nov je, a pomoću deflektora nesumnjam da neće raditi dobro. Bićete obaviješteni sa videom kad bude proba.

Kad sam sve ovo pročitao vidim da sam sad u velikom problemu. Orem sa fergom i malim dvobraznim plugom tolike godine, a ne znam koje su mi daske na njemu, un ili wy.

Nazad
Vrh