Plug - osnovna tema

Kad sam sve ovo pročitao vidim da sam sad u velikom problemu. Orem sa fergom i malim dvobraznim plugom tolike godine, a ne znam koje su mi daske na njemu, un ili wy.
Nije te interesovalo, a zna se da su imt. Ima koliko hećeš ljudi i to velika većina koga ne zanima uopšte kakav je plug, samo ga zakači i ori. Samo primijeti da bi trebao pokovati lemeše kad dođe da ore a ono neće plug u zemlju. Prošle godine nemogu da prođem sa autom od kamare kukuruzovine što je traktorista iznio sa njive na pud zbog dobrog zaoravanja. Ja tvrdim da svaki plug može dobro zaorati kukuruzovinu samo ako hoćeš malo da se potrudiš.

Ove godine ce svaki da zaore kukurizovinu posto je generalno slab kukuruz i nema puno mase.. A inace kad je redovna godina bas bi voleo majstora da sa 756 ima deflektore i 2 crtala i tocak kako zaorava kukuruzovinu.. Nema sanse,
Svi poskidaju sve sa pluga ostane raonik i daska.. Ubi ga mali razmak izmedju glava i klirens..zato se gusi da je veci razmak izmedju glava jos i nekako

Ko nema tarup ima tanjirača pa lijepo se isjecka tanjiračom, e sad što je to nekom mrsko nek se nuči.

05e3317e5fb6844ca72c3a5f73c9d4e9.jpg

Koje daske, koje plugove kupiti za ovakvu lepotu od zemlje? Teška, zla smonica.
Najbolje je zaobići takvu njivu. Ali, rodna, plodna itd….
Za silu nebesku naravno.

05e3317e5fb6844ca72c3a5f73c9d4e9.jpg

Koje daske, koje plugove kupiti za ovakvu lepotu od zemlje? Teška, zla smonica.
Najbolje je zaobići takvu njivu. Ali, rodna, plodna itd….
Za silu nebesku naravno.
Za svaku njivu barem danas postoji plug......proslo je vrijeme kad se mogao kupiti samo olt,lemind,imt,batuje i ostali.....i jos si morao biti clan partije i nekog podmazat da ga uopce mozes i kupiti.....

To je napravio moj kolega, našpanao ih, pa su popucale svih 6 na obrtaču. To služi samo za uporu i to je to...
Ako su daske mjenjane prije su popucale jer nije stavio elasticne podmetace ispod daski , lemken to radi od filca , debljine oko 4-5mm , vogel od neke gume itd , bez toga pucaju i grudi a ne samo daske , imao prilike da vidim na nekoliko stranih plugova plugova na kojima su mjenjane daske ili grudi daske , nisu skinuli sa starih jel su zalijepljni ti podmetaci pa se iskidaju i onda postave metal na metal ili puca odmah ili poslije odredjenog vremena.

Ove godine ce svaki da zaore kukurizovinu posto je generalno slab kukuruz i nema puno mase..
Аха, осим ако не буде цепао ветар, па кад прођеш трактором и плугом, диже и завија шушке, да се орање жути само тако...

...к'о што се мени догодило. :ROFLMAO:

Mogu reci za svoju zemlju......vogel radi ok, a npr lemken radi dobro na svakoj zemlji.....i jos bitna stavka da traktor ima snage za plug,pogotovo na takvoj zemlji,da racunas 1 ks na 1cm zahvata, 80ks da vuce 2x16 i to bi bilo ok.....

A dok se ne potroši,30-ak jutara godišnje...
Ako već ne mogu da se naoštre na neki način,možda bi bilo pametnije uzeti nove raonike.
Ovo je tupo k'o plaz.

Nazad
Vrh