Plug - osnovna tema

Ma imao i ja pricu uzmi 3x30prvo sto tih ugova nema u cestitim dimenzijama visine i duzine. Trece ima rus uzbor brzina da se uvek uspesno iskompenzuje. Sa 560 ima jedna brzina i cao djaci sa izborom brzina.
 
Miladine trazi nekog Regenta dvobraznig obrtaca po mogicnosti 12-14-16, jos ako ima i 18 puno pogodak. Imam trobraznog ravnjaka Regenta 14 cola, preko 10 godina kod nas dusu smo mu izvadili, sve se potrosilo na njemu, plug go, ni crtala ni tocka, ni deflektora ni predpluznjaka, kako ga god zakacis ore milina za oci. Imam Alplera trobraznog 12-14-16, resetkasta daske( imam nove glave sa punim daskama), ore on ali ni blizu Regenta, da ne kazem 30% losije od Regenta…
 
Ti imas 1 komad njive, nemas u 5 sela kao neki veci pa da treba vario. Mada i tu retko ko se igra zahvatom kad ti veliki traktori imaju dosta brzina i uvek se uskladi.
 
Baća itekako je pogodan za igranje, imaš mogućnost a da je ne čačkaš, uz sve to na ručicu iz kabine traktora.Ne bitno da li je njiva duga, kratka, široka, uzana ako je ždrebe kadro samo ti njemu otvori zahvat na 20'' i na svaki krug dobiješ dosta više urađenog posla.Ako iskriviš brazdu opet možeš iz kabine da regulišeš i polako ispraviš, dosta korisna stvar.
 
Otvara se polemika😀 za unlu 3 brazde vario mi nisu još odgovorili dali ga mogu nabaviti. Traktor je težak 3200 kg. Gledao sam farmera l 950 i odustao, kad sam cjepidlaka pa mi smetalo plazovi potrošeni i daske rešetke malo potrošeni a košta 3000 e. A unlu vario nov bi me izašao oko 3100 e.
 
Vario je opravdan kad je zemlja različita, puno parcela i strnikanje i duboko oranje. Malo je ko rad da stalno šarafa plug i šteluje.
 
Ja ostajem pri onom da bi Unlu novi dvije brazde obrtač obični zadovoljio sve i bio bi taman za taj traktor...
 
url=https://postimg.cc/GBHfdq0X][img]ht...q0X/Screenshot-20220806-155046-OLXba.jpg[/img][/url]

https://postimg.cc/5HTR0Lbb]

Screenshot-20220806-155126-OLXba.jpg
[/URL][/url]
Pronađo ovo na piku.
 
Da 40% je subvencija za domaći proizvod. Neznam koji je bolji kvalitet plugova, dali Dhbica ili Turski Alpler i Unlu.
 
Nazad
Vrh