Plug - osnovna tema

Juče sam tražio od dobavljača Unlu da mi izvidi za ravnjaka 3 brazde vario dali ga može nabaviti, ako nemože anda glavobolja se produžava.

Чек', стварно постоји "Унлу" равњак са "варио" системом (да из кабине у ходу шириш и сужаваш захват)?

Sad me ponovo stavljate na muku, dali obrtač ili ravnjak. Nemam ništa protiv obrtača samo se bojim da mi neće dodijati stalno naprijed nazad pa u brazdu.

Obrtač 2 brazde je skuplji za oko 1500 e od ravnjaka vario 3 brazde. To je oko 5500 e. Minus 30 % subvencije, malo mi to djeluje nerentabilno za 3.5 ha. zemlje.

Ja imam rusa 82.1 i kupio sam sebi obrtac plug,jeste malo vise saltanja posto nema reverser ali naviknes se brzo,to ti je isto a sto vozis kola sa manualnim menjacem,uzmi sa dsg menjacem

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Jeste malo zemlje ali dugo godina radim plastenike, da nije toga nebi se ovo moglo kupovati. I ja malo više naginjem na 2 brazde 12 14 16 coli, od novih jedino ima Alpler, Unlu i Mehanika Dubica. Nešto mi Mehanika Dubica sumnjiva ima ih već u prodaji, kao da vlasnici nisu zadovoljni.

Jeste malo zemlje ali dugo godina radim plastenike, da nije toga nebi se ovo moglo kupovati. I ja malo više naginjem na 2 brazde 12 14 16 coli, od novih jedino ima Alpler, Unlu i Mehanika Dubica. Nešto mi Mehanika Dubica sumnjiva ima ih već u prodaji, kao da vlasnici nisu zadovoljni.
Po meni to je bacanje para,bolje da uloziz tih par hiljada u nesto drugo i uzmes 757

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Imao sam nov bečejski vogel 12 coli i prodao ga neki dan. Nebih 757, najprije ću 2 brazde podesivi, izašao bi me oko 1800 e sa subvencijom. Sva mehanizacija mi je nova pa sam mislio i plug nov.

Имаш нов трактро 75кс са реверзером и ти оћеш равњак плуг? Мислим да ћеш се зезнути али твоји новци.

Neka mi neko objasni šta dobijam sa obrtačem u mom slučaju. 3.4 ha u komadu i sa ravnjakom u jednoj godini imam jedan ili dva razora.

Neka mi neko objasni šta dobijam sa obrtačem u mom slučaju. 3.4 ha u komadu i sa ravnjakom u jednoj godini imam jedan ili dva razora.
Miladine ako ces iskreno sve nove masine sto si kupio ti ne trebaju za 34 dunuma,sta te muci sta dobijas sa plugom. Imas reverzer, oraces lakse, i bices gazda u selu,ionako ste jaki kao zemlja 😁

Nazad
Vrh