Ја орем "равњаком" и пре неку годину сам са Нета покупио једну фору како да се на заустављам на крају њиве (просто пустиш преко неколико пута на 3-4 метра од краја њиве, па имаш форе да моташ без заустављања) и баш сам пре пар година година имао "такмичење" са типом који је поред мене орао обртачем. Брзину орања нисам мерио јер смо обојица орали тробразним плуговима, али он је имао трактор са петнаестак коња више, већ ме је више интересовало време од подизања плуга на крају бразде до пуштања плуга на почетак бразде.
Резултат је увек био исти - шијо сам га увек и то без по' муке.
Да неким случајем немам њиве правилних мера и да нису са ленијама на оба краја, или чак и да имам парцеле од по десетак ланаца или више, можда бих и гледао на страну обртача, али у овим условима које имам - апсолутно ми нису нешто што ме интересује.
Резултат је увек био исти - шијо сам га увек и то без по' муке.
Да неким случајем немам њиве правилних мера и да нису са ленијама на оба краја, или чак и да имам парцеле од по десетак ланаца или више, можда бих и гледао на страну обртача, али у овим условима које имам - апсолутно ми нису нешто што ме интересује.