Plug - osnovna tema

Hoces slike punkuta raonika bar 3 komada od 3 razlicita pluga...pa i vogela?kad je tesko,ne bira sta puca.
Zavisi, moje iskreno iskustvo, u brdu radim ima kamena stvarno puno, nizbrdo traktor ne moze da stane i nesto mora pucati, do sad hvala bogu sigurnosni sarafi, uzbrdo uglavnom traktor proklize ali nikad raonik ostecen.
Imao sam orginalne Vogelove raonike i od Mehanike iz Dubice zamjenske

Brener zagrijes i moze se ispraviti. Svake godine na Regentu smotamo bar 2-3 raonika iz male privrede, mekani ko blato, malo ga zakaci za kamen puca sigurnosni ali cesto mota i raonik. Kolega zakaci naseg vogel ode da ore u njivu, udari u kamen za koji znamo gdje se nalazi u njivi i smota raonik, pukao i sigurnosni. Orginal vogelov raonik, ali je potrosne bas.. Nov iz orginala sa spicem 110€.

Da li je neko skoro remontovao kopirni tocak? Treba mi osovina za valjda je leopardov tocak. Ima li toga na najlonu ili u zablju?

Код стругара и нека ти преправи на главчину од заставе аута. Ми смо тако направили отац на струг направио нову осовину и главчину од југића и 1000 година.

Gde su mladi tu je i sala, zvao sam strugara cim sam uspeo da skinem osovinu covek je na poslu i nece stici za vikend.

Uzeo i drugi tocak komplet ali nece da popusti sraf sto ide u gredu... prevrcem po najlonu ali nema.

Idem da nosim po meri da prave. Bice do vike da.
Hvala ti. 🍻
Ne znam sta komplikujes toliko , uzmi neki brendirani raonik najslicniji tvome , ali u ne potrosenom stanju , uzmes busilicu , ide svrdlo vjerojatno 12,5mm , stegnes raonik na plug da se ne pomice , zabusis rupe na nosacu da imas centre rupa , stavis tanje svrdlo i izbus , pa onda deblje do dimenzije koje ti treba za rupe koje su na raonicima. Jakog posla od 10 minuta.

Brener zagrijes i moze se ispraviti. Svake godine na Regentu smotamo bar 2-3 raonika iz male privrede, mekani ko blato, malo ga zakaci za kamen puca sigurnosni ali cesto mota i raonik. Kolega zakaci naseg vogel ode da ore u njivu, udari u kamen za koji znamo gdje se nalazi u njivi i smota raonik, pukao i sigurnosni. Orginal vogelov raonik, ali je potrosne bas.. Nov iz orginala sa spicem 110€.
Ali se nov original ne krivi i nadzivi nekoliko od male privrede , pogotovo sto sad radi iste i amazon, samo su zelene boje i spic je kovan , normalno :)

Ne znam sta komplikujes toliko , uzmi neki brendirani raonik najslicniji tvome , ali u ne potrosenom stanju , uzmes busilicu , ide svrdlo vjerojatno 12,5mm , stegnes raonik na plug da se ne pomice , zabusis rupe na nosacu da imas centre rupa , stavis tanje svrdlo i izbus , pa onda deblje do dimenzije koje ti treba za rupe koje su na raonicima. Jakog posla od 10 minuta.
O cemu ti pricas ?
De da nadjem polovan da mi bas legne kao ovaj, nemam ni burgije te debljine ni busilice ako je raonik u iole kakvom kvalitetu.
Treca stvar sto da budzim pa za par godina sve imam u raspar,ovako ljudi za 3 dana napravili iste i ako neki ode imam kuci u rezervi,a i oni imaju mere za dalje.

O cemu ti pricas ?
De da nadjem polovan da mi bas legne kao ovaj, nemam ni burgije te debljine ni busilice ako je raonik u iole kakvom kvalitetu.
Treca stvar sto da budzim pa za par godina sve imam u raspar,ovako ljudi za 3 dana napravili iste i ako neki ode imam kuci u rezervi,a i oni imaju mere za dalje.
Procitaj ponovo , novi brendirani raonik uzmes , ovako bi rekao da je isti kao na gassner vogelu jedan od modela. A te sto ti naprave ce biti bolje od brendiranih originala. Ja ti ne pricam na pamet jer je tako prepravljeno vec plugova ne jedan i ne usrani raonik vec kompletne daske i rade godinama.

I ne busis raonik vec NOSAC na PLUGU da mozes staviti taj raonik a materijal nije nista specijalno jer je varen(nosac raonika) i nije termicki obradjivan , mislim glava pluga ili kako je vec zovu , jer sad jasnije.

Poslednja izmena:
Vidi to da zovim u diznilendu bih radio, od gotovog nikad nisam pravio veresiju.
Covek mi napravio isti kao i ostali i kako koji ode samo mecem nove.
Nije ti losa ideja ali dakeko teza od ove odneti da se po meri napravi.

Vidi to da zovim u diznilendu bih radio, od gotovog nikad nisam pravio veresiju.
Covek mi napravio isti kao i ostali i kako koji ode samo mecem nove.
Nije ti losa ideja ali dakeko teza od ove odneti da se po meri napravi.
Ja prepravljao ne sebi vec covjek nema busilicu , overum , nemoguce naci daske , stavljao UN daske i raonike, i to davno , istrosio i original raonike vec , plug ore kao i original vogel sa UN daskama.

Vecina dasak na vecini plugova slicne geometrije je skoro pa ista , kopirali jedni od drugih , lemken B tip daske i rabe jedan model samo rupe ne odgovaraju , tako postoje jako puno drugih modela gdje su skoro iste osim rupa.

A raonik tek nije problem pa potrosi se i 4cm i ore , sta je problem razlike nekoliko mm , samo da je pribliznih dimenzija i geometrije , rupe su najmanji problem, ako raonik ima vise rupa a original je bio sa manje rupa vecinom i nosac raonika je malo kraci , navari se na nosac 10mm plocevina i izbusi rupa , taj materijal glava pluga , nosac raonika je i inace sve vareno i nije toliko jak materijal i termicki obradvjivan kao greda , daske itd. On je napravljen kao piramida da bi bio pojacan da se ne iskrivi.

Nazad
Vrh