Plug - osnovna tema

Ako ne mozes da ga pronadjes, napravi ga.

Jurio sam ovih meseci kombinaciju IMT 757.25 tj imt ram sa kverneland glavama, i ta kombinacija je bas nezgodna da se pronadje, dok onih varijanti 754 kao i 756.25 ima skoro stalno na oglasima.
Pa sam se odlucio da je napravim tu varijantu 757.25, kad vec imam IMT 756.25

Kupio sam kompletan fabricki 757, skinuo mu njegove fabricke glave i prebacio na moj 756.25 ram. Dobio se kao neki frankensajn tj vidi se da su glave prilicno vece, raonik na tim glavama pogotovo. Taj plug sam u jednom danu prodao u selu. Nemam pojma kako ce se ponasati u oranju kod novog vlasnika kome je tacno receno sta je zapravo taj plug sada. Evo kako izgleda ta varijanta

A evo i ove moje varijante sada kako izgleda, a kako ce se zetor 7011 boriti sa njim, to ce se vec videti, ali ce svakako imati posla...

Ovo mu sada dodje kao fabricka varijanta, jer su ove moje kverneland daske oznake 063261 namenjene za varijantu od 12 cola pa sve do 16 samo kada bih raonik zamenio tj uzeo duzi sa 4 rupe.

Samo nek traktor ima snage. A ako nekako primetim da je potreban duzi raonik, a mislim da to necu primetiti, jer ce obe glave izgurati taj nepodseceni deo, lako mogu dovariti ili zameniti raonike, ali za sada to nije u planu.

Marko, mnogo pametnije resenje nego prosirivati plug ubacivanjem komada plastike, drveta, metala, vidjao sam svasta...
Pretpostavljam da si uzeo slicne pare za svoj stari plug, ako ne i iste.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Rado bih video kako ova inovacija radi.
Mislim da će ovo da radi odlično, ali za dubinu oko 25cm. Za dublje nisam siguran.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Koliko realno vredi plug imt 756 3 brazde, sa crtalima i deflektorima, bez tocka?

Poslato sa BLA-L29 pomoću Tapatoka

Poslednja izmena:
Marko, mnogo pametnije resenje nego prosirivati plug ubacivanjem komada plastike, drveta, metala, vidjao sam svasta...
Pretpostavljam da si uzeo slicne pare za svoj stari plug, ako ne i iste.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
Kada sam kupio moj 756.25, imao je te plocevine tj prosiren je bio na 2x35cm. Ja sam ih skinuo i jos uvek ih imam. Sto bih to rsdio, kada za isti novac, kako i sam kazes, mogu dobiti veci klirens i vece rastoianje izmedju glava...
Dvobraznih kvernelanda ravnjaka uopste nema na oglasima mesecima. Ima ih jedino u Kraljevu ali za 1300-1500e. I onda mi ovo bilo kao najpametnije resenje.

Kao sto duzi raonik pokriva 14 i 16 cola, isto tako nece biti nikakvih problema da i ovaj kraci raonik pokrije 12 i 14 cola. To sam cuo od ljudi koji su probali ovu kombinaciju. Ja sam prvo odmah hteo da produzim raonik, ili kupim drugi, ali mi rekose da nista ne diram.

Nazad
Vrh