Plug - osnovna tema

Krenula greda da prska odmah iza ojacanja,srecom video sam da kazem odmah pa nista nije puklo niti se iskrivilo...
368075566_7505142739502667_1682380901820834337_n.jpg
385536991_364072146188304_2256894214865068255_n.jpg
Je l' može neka slika izdalje, da se vidi veći deo? Nisam stručan za bravariju, ali mislim da ne valja poprečni var jer je onda još sklonije pucanju, već da je trebalo napraviti "fleku" po dužini. Majstori koji su iz mašinske struke će to bolje objasniti...

Iskreno nemam pojma,zvao sam majstora koji vari ceo zivot. Radi konstrukcije,jedno vreme vario brodove u nemackoj itd. Valjda zna sta radi. Koliko sam video prvo je popunio kanal,isao niz kanal odozgo na dole pa onda drugi sloj udario preko.Slikacu sutra.

Ако, је овај варио бродове ја скидам капу. И тај канал чиме је правио длетом или брусом за косе?

Mušovac, da li je grejao gredu pre zavara i da li je grejao elektrode i kojim elektrodama je vareno?
Zavarivanje tako da opterećenje dolazi uzduž zavara daje za 50% veću čvrstinu. Osim toga najbolje je slagati tanje lage tanjom elektrodom jednu do druge nego popunjavati debljom u cik-cak. Koren sa 6013 tačkasto a popuniti sa 7018, obavezno sušenje na 350 stepeni tokom jednog sata i variti vrućim elektrodama na mestu koje nije vetrovito.

Послато са S42 помоћу Тапатока

Mozes da ga varis sa cim hoces kad ce on da pukne opet tu pored vara. Tu samo ploca kao ojacanje i reseno.

Vario je bazicnim elektrodama od 2.5.Ugrejane su elektrode ima neku komoru nosi sa sobom,ali greda nije grejana.Nije tu opste "puklo" samo je naprsla jedna linija levo i desno od ovog ojacanja po 1-2cm (jbg to nisam slikao) tako da verujem da ce ovo drzati. Pitao sam ga da stavimo plocevinu i da ojacamo rekao je da nema potrebe. Sutra krecem zimsku brazdu pa cu pratiti sta se desava.

Pucanje pored zavara se dešava upravo zbog razlike u temperaturi a samim tim najpre širenju a potom skupljanju zavara prilikom hlađenja.

Послато са S42 помоћу Тапатока

Ziv je!! :)
Nije se nista desilo posle 17 hektara,valjda nece ni ubuduce.
Ne znam za gredu,takvog sam ga kupio po varovima ovih dodataka i zajebancija rekao bih da je fabricka e sad...

Kod ovako dugačkih plugova, transport po neravnom terenu, daleko više opterećuje gredu nego samo oranje. Pogotovo ako se malo pretjera s brzinom, ali ne (na)pukne odmah, nego kad dođe do zamora materijala.

Je l' može neka slika izdalje, da se vidi veći deo? Nisam stručan za bravariju, ali mislim da ne valja poprečni var jer je onda još sklonije pucanju, već da je trebalo napraviti "fleku" po dužini. Majstori koji su iz mašinske struke će to bolje objasniti...
Da a i fleka treba da je u oliku lastinog repa ili slicno.

Nazad
Vrh